Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha elektromos rollerrel (pl...

Ha elektromos rollerrel (pl Lime)megyek haza, előtte megittam 1-2 felest, a rendőr megállít és megszondáztat ami kimutatja hogy ittas vagyok, ezért el akarja venni a jogsimat, de nekem nincs, akkor tőlem mit tudnak elvenni? Csak pénzbüntetést kapok?

Figyelt kérdés
Pl ha beiratkoznék kresz-re, ott látnák, hogy nekem volt már ügyem a hatóságokkal?
ma 16:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Eltiltás hatálya alatt nem szerezhetsz jogosítványt.
ma 16:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Az ittas vezetés – mértékétől függően – szabálysértés, illetve bűncselekmény elkövethető vezetői engedély nélkül is.

Vezetéstől eltiltást nem kötelező alkalmazni, de lehet.

Aki el van tiltva a vezetéstől, az eltiltás időtartama alatt nem felel meg a közlekedés biztonságtechnikai feltételeknek, ezért azalatt nem tehet sem elméleti, sem gyakorlati vizsgát. A vizsgáztató hatóság látja az eltiltást.

Beiratkozhat oktatásra és elkezdheti, illetve folytathatja a képzést; annak nincs akadálya; csak az eltiltás miatt kifuthat abból a határidőből, amíg elméleti vizsga tehető az elméleti képzés kezdetétől, illetve gyakorlati vizsga tehető a sikeres elméleti vizsga után.

(Pontosítás: egyik kategóriánál sincs csak KRESZ oktatás; az elméleti képzés közlekedési alapismeretek tanfolyam, amelyen a KRESZ ismereteken kívül a járművezetés elméletét, adott mértékig műszaki ismereteket is oktatnak és kell belőlük vizsgázni. Mivel a KRESZ egységes, különböző kategóriáknál azért kell új elméleti oktatás és vizsga, mert utóbbiak eltérnek.)

ma 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!