Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Változott a kresz? Kereszteződ...

Változott a kresz? Kereszteződésben balra kanyarodva elsőbbséget kell adnom az engem előző autónak?

Figyelt kérdés

Egy éve van jogsim, de soha életemben nem hallottam még ilyet.

Egy csoportban leírta valaki, hogy balra kanyarodott egy kereszteződésben, szabályosan kivárta amig a szemből érkezők elhaladnak, majd balra fordult. Ekkor belécsapódott a mögüle érkező motoros, és az autóst tették felelőssé.

Nem értem, basszus útról lekanyarodo autós elé nem mehetek, nem kezdhetek előzésbe, tiltja a kresz. Egy éve még igy volt.

Ez konkrétan a kereszteződésben való előzés. Tilos. Nem előzhetem meg azt aki balra akar kanyarodni indexelve.

2021. dec. 18. 02:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
9, 10, van egy ügyvéd ismerősöm, a témában praktizál. Ő mondta, hogy pont az adott törvény miatt a biztosítók ilyen szituban szinte mindig kármegosztást hoznak ki.
2021. dec. 18. 07:09
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki balra kanyarodik meg kellene győződnie, hogy nem-e kezdett valaki előzésbe, nálunk itt szerencsére ahol balra lehet kanyarodni húznak egy telicsíkot, hogy megakadályozzak evvel is az előzést.

Anno motorozta sztem egy motorról atlathatóbb a közlekedes mint autóból. Ugyh a nem láttam elég gyenge kifogás.

Apám elég sokat vezetett anno és ő figyelmeztetett saját tapasztalata , hogy minden balra kanyarodásnál ha szemből nem látsz senkit mmég nézz bele a visszapillantóba mert mindig lehet egy őrült aki balról akar megelőzni.

2021. dec. 18. 08:20
 13/19 A kérdező kommentje:
10: akkor egy éve miért volt jó válasz az, hogy nem kell meggyőződni róla, mert nem előzhet? ez olyan mintha meg kéne győződnöm arról, hogy áthajt-e valaki a piroson
2021. dec. 18. 14:33
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy ilyen nem létezik, hmár látom, megvan a kreszben, már csak az a gáz, hogy ezt sok autósiskola nem veszi figyelembe, főleg a forgalmi oktatók (köztük az enyém se) Még az éjjel írtam 4 emailt pár kreszprofesszorhoz hasonló egyénnek akik autósiskolákban dolgoznak és mind a 4 azt mondta, hogy ez hülyeség, mert nem előzhet kereszteződésben. Előtte se, hogyha nem tudja befejezni a manővert a kereszteődésig. Tegyük föl kikanyarodik valaki abból a mellékutcából az előző jármű elé. Akkor mivan? Annak is nekimegy, aztán aki kikanyarodott nem számít arra, hogy a szembe jönnek vele tilosban.
2021. dec. 18. 14:36
 15/19 A kérdező kommentje:
12: világos, köszönöm!
2021. dec. 18. 14:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem változott, ez mindig így volt.

Többek között a megkülönböztető jelzést használó járművek védelméért van ez így.

2021. dec. 18. 14:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű csúsztat az illető, részben tehették felelőssé, mert kanyarodás előtt nem győződött meg róla, hogy minden feltétel adott. Ettől még a motoros is hibás volt
2021. dec. 18. 15:44
 18/19 anonim ***** válasza:
77%
Elég furcsán érvelsz, tisztelt kérdező. Akkor, ha az úttesten tiltott helyen halad át gyalogos, figyelembe sem véve, a megtehetőt sem megtéve, elgázolhatod, mert nem lenne szabad ott lennie.
2021. dec. 18. 21:48
 19/19 Dzsoki ***** válasza:
Nem változott a Kresz.Ez mindig így volt,ahogy a 12-es írta.Egyébként a logika is így diktálja.Már nem tanítják a bizalmi elvet?A történet úgy kerek,ha a 18-as által írottakat is hozzáveszed!
2021. dec. 19. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!