Kereszteződésnél ugye a kisebb ívben kanyarodónak van elsőbbsége?
Van egy kereszteződés, 2-2 sávos mind a 4 irányba. Mindig a szemben állóknak van zöld természetesen. Én állok a járdához közelebbi külső sávban, jobbra akarok kanyarodni, indexelek is.
Szemközt mind a külső, mind a belső sávból akarnak szintén (nekem) jobbra kanyarodni, ugyanarra amerre én.
Zöldre váltotta a lámpa. Elindulunk és egyszerre érünk a sávhoz és minden ilyen helyzetben ugyanott engem dudálnak le! És nem egy ember!
Én úgy tudom, hogy egyenrangú, de lámpás kereszteződésnél a kisebb ívben kanyarodónak van elsőbb sége! Máshol mindnhol betartják, de ott nem. Csak én nem értem?
(vác, mol benzinkút felől kanyarodok lepest fele.)
2-es. Igen ez az. Aki innen kanyarodik ugyanabban az időben mint szemből, akkor nekem van elsőbbségem ugye?
egy másik kereszteződésre is gondolta, de az a váci úton va. Duna plázánál. 1-es. Hidd el, hogy így van. Aki kisebb ívben kanyarodik annak van elsőbbsége.
1-es. Nem jól fogalmaztam.. Egyenrangúnál épp ezaz, hogy nincs lámpa. Különben a lámpa irányítana.. Igaz. DE! Most a lámpásra gondolok!
annak aki 1 sávon belül maradva kanyarodik jobbra az a kisebb ívben kanyarodó. Akinek iszon át kell mennie a szembesáon az a nagyobb ívben kanyarodó.
Csak képzeld el.
állsz a kereszteződésnél. Ha jobbra ordulsz akkor kisebb ívben mész, ha balra, akkor át kell menned a túloldalra, tehát nagyobb ívben.
Hát ez egy elég szerencsétlen kereszteződés. Mert ezt így lehet külön kereszteződésnek venni (mivel neked nincs lámpád) és akkor már neki van elsőbbsége.
De egyébként alapesetben, szemből érkezők között a jobbra kanyarodónak van elsőbbsége a balra kanyarodóval szemben.
Szerintem ez már nem kereszteződés hanem becsatlakozás, így elsőbbséget kell adnod mert gyakorlatilag ő már balról érkezik mire odaér....
Annak kereszteződés aki egyenesen megy a zöld lámpánál, neked nincs lámpád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!