Autósok, gyalogosok! Mit gondoltok a biciklisekről, motorosokról?
Belefutottam egy ún. " A Carrier's Life " nevezetű YouTube vlogra, amiben egy biciklis futár videózza a bunkó autósokat.
Én nagyon ritkán autóval, de inkább tömegközlekedéssel utazom. Én azt tudnám mondani, hogy NAGYON SOK biciklis és motoros az igazán bunkó. Néhány eset a sokból:
- Megyek a gyalogosoknak kijelölt úton, direkt vigyázok, hogy véletlen se közelítsem meg a járdán megjelölt biciklisávot, és velem szembe jön 40-el a biciklis a gyalogosúton (véletlenül sem a számára kijelölt biciklisávon!) ÉS LECSILINGEL!!
- Megyek a járdán, mellettem az autóút, ott egyetlen autó sem jön, egy ilyen forgalommentes övezet, és a JÁRDÁN JÖN VELEM SZEMBEN A MOTOROS!!
- Megyek át a zebrán, a jelzés nekem zöld. Hirtelen kifordul (neki piros volt) a biciklis előttem a zebrán át és Ő IS LECSILINGEL...
Miért csináljátok ezt amúgy?
bringások között sok a pofátlan. Jártán 30-al hajt, zebránál nem száll le, piroson átmegy, stb.
motorosok között van pár adrenalin-hajhász hülye és több pofátlan kisrobogós.
A nagy többségük szabályosan közlekedik, csak őket nem veszed észre (pont ezért).
Biciklizni szeretek, a bicikliseket viszont nem szeretem.
Bicikli út közelében lakom, naponta arra megyek el. Valahogy nem jönnek rá, hogy miért van jelölve a biciklis sáv, vagy azzal játszanak hány embert tudnak kikerülni.
Természetesen akadnak normális kerékpárosok is, viszont úgy vettem észre, hogy a többség szerint rájuk nem vonatkoznak a szabályok.
Biciklisek robogósok nagyon szemetek mert tolakodnak bujkálnak a kocsisorok között és nem egyszer nekem kellett jókorákat fékeznem mert bejön elém de megáll...
A motorosok azért tudnak, ha van helyük rögtön előre mennek a sornak de nem csinálják azt hogy bejönnek a kocsi orra elé.
Autósként herótom van attól, hogy akárhol van valami szűkebb útszakasz, mindig nekem kell lehúzódnom irreális mértékben, ha meg nem teszem, az utolsó utáni pillanatokban megy a kormányrángatás mindkét fél részéről meg a pofavágások. Végül is ja, megyek a busszal vagy épp személyautóval, de én dagonyázzak, mikor a bringás sokkal mobilisabb meg esélye sincs megrekedni. Nneeem, amaz tökéletesen elvan az út szélén kényelmesben és még csak nem is igazán a szélén, komolyan sokszor mintha ott sem lennék... De ha újautó akkor azért, ha csillivilli bömbi-merci-fszom akkor azért, ha dízelharcos lerúgott fshalmaz akkor azért menjek ÉN le, aztán ja, mostanság már nem igazán húzódok le, szrok bele. Általában leesik a tantusz az embereknek, hogy bizony lehet nekik is valamennyit hozzá kéne tenni a dologhoz :)
Igazából csak ez az egy bajom van a közlekedéssel, hogy sokan minimálisan sem képesek lemenni, még sokszor akkor sem, ha a józan ész is azt diktálná, hogy neki könnyebb, nekik kéne. Ebbe pedig beletartoznak a biciklisek is, igen. Külön extra idegesítő tényező, hogy ráadásul a biciklis egy keréknyomban halad, tehát jobban elfér, ha pedig úgy helyezkedik, simán elférek az út másik szélén anélkül, hogy a szélső kerekeket le kéne vinnem.
Motorosok között nincs sok genyó, de amelyik az az annyira genyó hogy el kéne venni a jogsiját, de úgy hogy biciklivel se mehessen.
A biciklizésről annyit mondanék hogy azt is valami papírhoz kötném, min egy B-kategóriás kresz tanfolyamhoz, ha az nem sikerül akkor lehet gyalog/busszal menni. A fele a bicikliseknek tapló paraszt fax sajnos, mikor bicikliztem is ez volt a véleményem!
Egy futár élete (A Courier's life)-re gondolsz?
Ő tök normálisan közlekedik, nem olyan mint sok más hasonló csatorna, aki direkt provokálja az autósokat, hogy legyen kontent.
És ő nem kifejezetten bunkó autósokat mutat be, hanem minden bunkóságot, érdekes, vicces dolgot, ami megesik vele.
Pl. nagyon sok bunkó gyalogosos és biciklis jelenet is van a videóiban.
Az hogy a legtöbb bunkó épp autóban ül, valószínűleg azért lehet, mert autóból van a legtöbb.
Élből nem szabad olyanokat nézni, akik direktben arra mennek rá, hogy valamilyen szempontból megkülönböztetett csoport hibáit gyűjtsék. Számtalanszor megbuktak már ezek az emberek, hogy provokálnak, ők is szabálytalanok, csak nyilván az előzményeket kivágják.
Egyébként úgy általánosan kritikán aluli a magyar közlekedési morál minden járműben.
A motorosok úgy általában azért egy fokkal rosszabbak szerintem az autósoknál, mert a eleve olyan attitűdű emberek ülnek motorra többen. elszámoltatni meg nehezebb, élből csak egy rendszám van pl.
A biciklis meg három fokkal is rosszabb. Gyakorlatilag helyszíni tettenérésen kívül érdemi szankciók nincsenek, bármit is csinál. Elszámoltathatatlan, és nincs szükség semmilyen képesítésre, hogy vezesse. Így természetesen bátrabban szegnek szabályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!