Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kölcsönadtam az autómat....

Maca52 kérdése:

Kölcsönadtam az autómat. Megállni tilosnál parkolt. /Kórházba vitte az Apukáját, nem volt üres parkoló/. Jött a bírság. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

#parkolás #bírság #kölcsönadtam
2021. nov. 16. 15:54
1 2
 1/11 Beviz Elek ***** válasza:
98%
Fizettesd ki azzal akinek kölcsönadtad. Ha annyira jóban vagytok hogy odaadod az autót, akkor gondolom nem fog ezen problémázni.
2021. nov. 16. 16:00
 2/11 anonim ***** válasza:
98%

Átadod a csekket az érintettnek, és ő befizeti.

Nem gondolhatja, hogy az ingyen autóhasználat mellett még te fizetsz helyette pártízezer forintot....

2021. nov. 16. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
98%

megkéred, hogy fizesse ki,

a gépjármű kölcsönadási szerződés alapján fizetési meghagyásos eljárást indíttatsz,

befizeted te, ha nem hajlandó rá,

pert indítasz amit elbuksz mert nem volt papír a kölcsönadásról,

nem fizeted ki és a végrehajtó viszi a kocsit,

nem adod többet kölcsön az autót.

válaszd ki a neked legjobban tetszőt

2021. nov. 16. 16:10
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondod neki hogy mi van és át adod a csekket. Ha nem teszi akkor írj egy levelet a rendőrkapitányságnak, hogy ekkortól eddig kölcsön adtak XY nevezetű személynek az autódat így azt ő használta, rajta hajtsák be.
2021. nov. 16. 16:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
elkéred a pénzt az elkövetőtöl és befizeted a bírságot. ha nem fizeti ki akkor többet nem beszélsz egy ilyen szar emberrel.
2021. nov. 16. 16:31
 6/11 anonim ***** válasza:
2%
Tilosban parkoltam. Direkt. Nem volt sehol hely... pár hónap mulva jött egy rendőrségi papír. Válaszban megindokoltam, h műszaki hiba. Ennyi. 0 ft-ba került
2021. nov. 16. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
3%

az is egy lehetőség, hogy nem fizeted be határidőig, a rendőrség felszólít, hogy nyilatkozz ki vezette az autót. azt kell mondani, hogy közeli hozzátartozó és rá nem kötelező vallani így megúszható a bírság.

de ez csak akkor ha szabálysértési eljárás indul, közigazgatási esetében nem.

2021. nov. 16. 17:07
 8/11 anonim ***** válasza:
39%
#7-es nagyon nem jól tudod. Ez a móka már vagy 10+ éve nem játszik. Objektív felelősség van, akkor is érvényes a bírság ha "családtagja" vezette.
2021. nov. 16. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

A tiltott helyen várakozást valamiért, valamikor kivették az objektív felelősségől alól. De inkább ne reklámozzuk.

Így működik a magyar jogrend. Tudatlanság, kiskapuk.

2021. nov. 16. 20:25
 10/11 anonim ***** válasza:
68%

7-es vagyok, küldöm a 8-as figyelmébe, ha már ilyen okosan állítja a 10 éves baromságát.

2012-es szabálysértési törvénykönyv: tanúvallomást megtagadhatja az, aki magát vagy hozzátartozóját szabálysértés elkövetésével vádolná.

63/2012 korm rendelet egyes közlekedési szabálysértésekről, amiben nahát, nahát, benne van a megállás Megállni tilos jelzőtábla alatt.

Semmi objektív felelősség nincs, nem kell hülyeséget terjeszteni.

Link ha valaki olvasgatna:

[link]

[link]

2021. nov. 16. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!