Rendszámmal jelölt parkolóhelyre be szabad állni?
Vannak közterületi parkolók, ahol egyes helyekre rendszámok vannak felfestve. Mi történhet, ha egy ilyen helyre parkolok? Szabályos egyáltalán ezeknek a rendszámoknak a felfestése, vagy csak egyesek úgy gondolják, hogy az a hely az övék és megjelölik?
Nem mozgássérült parkolók, legalábbis semmi nem utal erre, mert csak egy rendszám van ott.
Ez nincs tisztán szabályozva Magyarországon. Egyrészt magánterület is nézhet ki úgy, mintha közterület lenne (ld. Budaoest, Alíz utca), másrészt egy teljesen jogszerűen bérelt közterületrészt nem kötelező lekeríteni.
Mivel nem tiszta a jogi helyzet, én nem javaslom, hogy odaállj. Ezzel együtt nyilván a megoldàs a tisztességes táblázás lenne (pl. várakozni tilos, kivéve engedéllyel vagy kivéve parkolóhely bérlők).
Mindenkinek köszönöm a választ!
A békesség kedvéért eddig sem álltam ilyen helyekre, inkább ezután sem fogok. (Hacsak nem véletlenül - némelyik ilyen alig észrevehető: járdaszegéllyel párhuzamos parkolás, rendszám a járdaszegélyen, én pedig ugyebár a másik oldalon szállok ki.)
Pedig elég sok bérelt parkolóhely van, amit a rendszám felfestésével (aszfaltra, táblára, falra) jelölnek, és ellenőrzik is, tehát, ha önhatalmúlag pingálja fel valaki a parkolóba a rendszámot, az nem marad ott sokáig.
Jellemzően nem is lakótelepeken jellemző az ilyen, hanem munkahelyek közelében, ami logikus is, az illető nem akar a munkaidő előtt hosszú ideig parkolóhelyet keresgélni, inkább bérel egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!