Ha utasként nincs bekapcsolva az övem, ki kap büntetést?
Ha a vezetőnek be van kapcsolva az öve, de nekem, mint utasnak nincs, akkor ki kap büntetést? Csak én, mint utas, vagy a vezető is? A pénzbüntetésen kívül van más következmény? A vezető nem kap pontot, ugye?
Sajnos holnap muszáj lesz olyan kocsiban utaznom, amiben nem elég nagy az öv, így nem tudom bekapcsolni. Tömegközlekedés nem opció, időre megyek, és nincs olyan korán se busz, se vonat odafelé, így kénytelen vagyok vállalni a kockázatot. Az érdekelne, hogy a vezető járhat-e rosszul, kaphat-e pontot, mert ha igen, akkor lehet, hogy inkább el se megyek, és bukom a tárgyat az egyetemen (levelezőre járok, gyakorlat lesz, aki nincs ott óra kezdetén, az bukta a tárgyat).
Köszönöm a válaszokat!
Végül csak be tudtam csatolni, úgyhogy nem volt gond. Kényelmes nem volt, de valamit valamiért. Jövő héten beszerzek egy övhosszabbítót a biztonság kedvéért, hátha legközelebb nem lesz szerencsém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!