Az anyósülésen ülőt is bünteti a fix traffipax ha a biztonság öv nincs bekapcsolva?
Mennyire? Ugyan úgy mint a söfőrt, vagy más tarifával?
(Lakott területről kifelè menet)
Az első esetben nem csak figyelmeztetèst kap?
Ugyanúgy.
A személyazonosságot meg a retinádból olvassa ki és küldik is a lakcímedre a csekket...
A rendszám az azonosító, tehát a rendszám alapján megy a bünti aztán majd a család elszámolja házon belül magával...
Én ezért ülök mindig hátul, ha utas vagyok, ott aztán nézegethet.
#3: Aha, és ha egy haver vagy egy stoppos volt?
A járművezetőt nem vonhatják felelősségre a nagykorú utas mulasztása miatt.
Különben is a biztiöv miatt nincs közig. bírság (objektív felelősség), csak szabálysértés, ezért még ha küldenének is büntetést bármikor mondhatod, hogy hozzátartozó volt és nem kívánsz terhelő vallomást tenni rá.
Akkor mi a francnak nézi a kamera? Amúgy is baromságnak tartom, a sofőrt nézze mert neki jogosítványa van kötelességekkel. Az utasnak meg nincs kötelessége, az azt csinál amit akar. És mint mondtam, óvodás egyszerűséggel ki is játszható, hátra kell csak ülni.
Mondjuk ha rajtam múlna nem lenne kötelező az öv meg a bukósisak se. De ha balesete van és bizonyíthatóan nem volt bekötve/sisakban akkor bukta TB, meg mindenféle biztosítás. Ámen. Érdekes jó pár államban működik ez faszán, csak Európa azt hiszi a végtelen beleugatással az emberek életébe mindent megold.
De mit is várunk, kint táblával jelezve van minden trafi, mert ott az a lényeg, hogy az autók betartsák a sebességet. Ezen a földrészen meg az a lényeg minél többre tudjanak megbüntetni, az más sokadlagos, hogy betartsd a sebességet meg csak melléduma... Istenem ég és föld a két kontinens közti különbség, bár emberileg nem, pont ugyanolyan hülyék mint itthon, de politikailag, rendügyileg ezerszer értelmesebb az amerikai terület...
"Szerintem a vezető felelőssége, hogy bekapcsoltassa, még a stoppossal is."
Oké, szerintem meg nagyon finom a körömpörkölt.
SAjnos igaz, hogy MÁR nem felelős a vezető, csak a 14 éven aluliak bekapcsolásáért. Nagyon helytelenül.
És miért is? Az európai úniós irányelvekkel összhangban változtatták meg.
Vajon a felelőtlen utasok sérüléseinek költségeit is átvállalja ezzel a változással az únió?
Mindegy is, én ha vezetek, az úniótúl függetlenül felelősnek érzem magam még a felnőtt utasomért is, és az én autómban nem fog senki öv nélkül furikázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!