Ha utasként nincs bekapcsolva az övem, ki kap büntetést?
Ha a vezetőnek be van kapcsolva az öve, de nekem, mint utasnak nincs, akkor ki kap büntetést? Csak én, mint utas, vagy a vezető is? A pénzbüntetésen kívül van más következmény? A vezető nem kap pontot, ugye?
Sajnos holnap muszáj lesz olyan kocsiban utaznom, amiben nem elég nagy az öv, így nem tudom bekapcsolni. Tömegközlekedés nem opció, időre megyek, és nincs olyan korán se busz, se vonat odafelé, így kénytelen vagyok vállalni a kockázatot. Az érdekelne, hogy a vezető járhat-e rosszul, kaphat-e pontot, mert ha igen, akkor lehet, hogy inkább el se megyek, és bukom a tárgyat az egyetemen (levelezőre járok, gyakorlat lesz, aki nincs ott óra kezdetén, az bukta a tárgyat).
"Igen, létezik övhosszabbító, akartam is venni, de azt mondták, hogy csak csomagot lehet vele rögzíteni, ember számára tilos a használata, gondolom azért, mert nem biztonságos."
Még egy övhosszabbító is biztonságosabb számodra, mint itt az okosat játszani, hogyan ne csatold be magad.
Majd ha véletlen a légzsák robban a becsatolatlan arcodba, megérzed.
Nem kell mártírkodni.
Kösd be magad bármivel. Ne a rendőrnek tetszelegj.
#14 Hülye vagyok, nem értek se az autókhoz, se a rendőrökhöz, azt hittem, semmit nem fog érni a hosszabbító. Jövő héten veszek egyet.
Bocsi, így is tök ideges vagyok egy csomó minden miatt, munkahelyi, családi problémák, a fejem is fáj ettől az időjárástól, napok óta rosszul alszok, és rosszul reagáltam.
Azért nem hivatalosan elfogadott, mert az extra csat az öven nem nyújtHAT ugyanakkora védelmet, mint a sima öv. Azaz nem vállanak felelősséget.
Ennek ellenére, ha egy övhosszabbítóval be vagy csatolva, az életeden múlhat.
És egy rutin közúti ellenőrzésen észre sem fogják venni.
Próbálj meg lazítani.
#3 vagyok.
Induljunk ki abból, hogy ha testes vagy, akkor az ülést alapból a leghátsó pozícióba tolod. (mert egyébként nem tudnál beleülni)
Szóval annyi hely marad, hogy a heveder simán bekapcsolható lesz.
Csak a példa kedvéért mondom, akkora hordót is szállítottam már vidékre, amelyik nem fért be a csomagtartóba, ezért az első ülésre kötöttem be.
A bizotnsági öv így is beérte.
(na jó, szerencsére rendőrrel nem találkoztam)
Aki szerint "kivágtak" az övből, annak ajánlom, hogy olvassa el, az ide vonatkozó előírásokat.
Ja, hogy testi adottságok, és a jármű paraméterei miatt nem ér át.
Az más tészta. Rendőr általában legyint.
Egy öreg kolléga (isten nyugtassa)járt így, a régi Renault Traficban nem érte át az öv. Kolléga bácsi lehetett vagy 170 kiló.
Persze kivették, kis fiatal rendőrlány rá is kattant az övnélküliségre.
Az öreg (már nyugdíjból járt vissza dolgozni) pedig a saját fanyar modorával csak ennyit szólt:
"Kislányom, ha be tudod csatolni rajtam, boldogan kifizetem a büntetést!"
Rendőrlány "megmutatja", és próbálkozott. Akárhogy húzta az övet, csak hiányzott 10 centi.
Javaslat: "Papa, akkor toljuk hátrébb az ülést!"
"De akkor hogy érem el a pedálokat?!?"
Rendőr lány látta, hogy itt ezen a ponton veszített, és visszaadta a kolléga úr iratait, jó utat kívánt. (Végig ott ültem mellette, ugyanis az én kocsimért mentünk a szervizbe).
Elindulunk, mire az öreg megjegyzi:
"-És gondolj bele, hogy a kis feszes, hetyke ciciket konkrétan a számba tolta, ahogy megpróbált becsatolni. Nem volt rajta melltartó!"
:D
Szóval, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!