Ha utasként nincs bekapcsolva az övem, ki kap büntetést?
Ha a vezetőnek be van kapcsolva az öve, de nekem, mint utasnak nincs, akkor ki kap büntetést? Csak én, mint utas, vagy a vezető is? A pénzbüntetésen kívül van más következmény? A vezető nem kap pontot, ugye?
Sajnos holnap muszáj lesz olyan kocsiban utaznom, amiben nem elég nagy az öv, így nem tudom bekapcsolni. Tömegközlekedés nem opció, időre megyek, és nincs olyan korán se busz, se vonat odafelé, így kénytelen vagyok vállalni a kockázatot. Az érdekelne, hogy a vezető járhat-e rosszul, kaphat-e pontot, mert ha igen, akkor lehet, hogy inkább el se megyek, és bukom a tárgyat az egyetemen (levelezőre járok, gyakorlat lesz, aki nincs ott óra kezdetén, az bukta a tárgyat).
Te kapod a legnagyobb büntetést egy hirtelen fékezés, vagy ütközés estén.
Ezt értsd meg.
Köszönöm a válaszokat!
#3 Úgy, hogy nagyon kövér vagyok, és vannak olyan autók, ahol nem ér át az öv. Általában olyannal utazok, ahol átér, de erre most nincs lehetőség.
#5 Tudom, és teljesen igazad van, de ezt most muszáj bevállalnom. Nem szoktam ilyet csinálni, de ha holnap nem jelenek meg időben az egyetemen, akkor bukom a tárgyat.
Menj tömegközlekedéssel, vagy taxival.
Nem csak kövér vagy, hanem gyökér is.
"Nem elég nagy az öv.........az hogy lehet?"
Általában úgy, hogy valakit már vágtak ki az autóból...
"Úgy, hogy nagyon kövér vagyok, és vannak olyan autók, ahol nem ér át az öv. "
Ez önmagában nem indok, hacsak nem 250kg vagy. De még akkor is van hosszabbító, persze ahhoz már késő van. Viszont ha tudod, hogy "vannak ilyen autók" az ismeretségi körödben, akkor a későbbiekre gondolva érdemes ilyet szerezni.
De ha oda húzod ahol állni kellene az övnek , akkor a rendőr már nem foglalkozik vele, azt hiszi hogy bevan kötve.
Az már más hogy ha baleset lesz akko te húzod a rövidebbet.
#7 Már írtam, hogy tömegközlekedéssel nem érek be. Kb. 150 kilométerre van az egyetem, ami kocsival nem tűnik olyan soknak, de odáig háromszor kell átszállnom, és az elsőnél majdnem két órát kell várnom, így hiába indulok a legelső vonattal, egyszerűen nem lehet időben beérni. Taxival meg ugyanaz a helyzet: vagy jó az öv, vagy nem, ráadásul 150 kilométer taxival egy vagyon lenne.
#8 Nem 250 kiló, de egész jól tippeltél, kb. 220 vagyok. Abba, hogy ez mennyire gáz, ne menjünk bele, mert egyrészt nem ez volt a kérdés, másrészt tudom nélküled is, hidd el. Igen, létezik övhosszabbító, akartam is venni, de azt mondták, hogy csak csomagot lehet vele rögzíteni, ember számára tilos a használata, gondolom azért, mert nem biztonságos.
Nem saját autóval megyek, és nem is ismerőssel, hanem egy szaktársammal. Nem tudom, hogy milyen autója van, de nem túl nagy az esély arra, hogy jó lesz az öv, ezért készülök arra, hogy nem fogom tudni becsatolni. Eredetileg mással mentem volna, de ő közben visszamondta, mert változott az órarend, és neki mégse lesz délelőtt órája, mert más szakirányt választott, mint én. Ez van, ezt nem láthattam előre, de valahogy meg kellett oldanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!