Miért hagyják le egy csomó helyen a behajtani tilos tábla alól a kerékpáros kivételt?
Azaz SOSE szabad a járdán kerékpározni? Akkor miért nem ezt írták a KRESZ-be a mellébeszélés helyett?
Lefogadom, hogy a rendőrök előbb ugornának rám ha a kátyúk miatt megyek a járdán, mintha a behajtani tilos tábla miatt.
"Az alkalmatlan azt jelenti"
Szóval ismételten önjelölt jogászok szabják meg a szavak nyelvtani jelentését.
Az alkalmatlan azt jelenti, hogy nem alkalmas. Ennyi.
igen, ezt szerintem is leírták itt jól: a *tiltás* a KRESZ fogalmazásában nem teszi egyben *alkalmatlanná* is az utat, vagyis nem jogosít fel arra, hogy miatta a járdán tekerj
az viszont jó kérdés, hogy ha a tiltás mellett egyben alkalmatlan IS az út, akkor mi van, de szerintem akkor sem mehetsz járdán, mert hogy lenne alkalmatlan neked egy olyan út, ahová be sem mehetnél
a járda az utat támogatja ilyen szempontból csak
Továbbra se te és a jogász barátaid döntik el, hogy mit jelent az "alkalmatlan" kifejezés. Én bármikor vállalom bíróság előtt, hogy a behajtani tilos táblával jelzett út nem alkalmas arra, hogy én ott biciklivel közlekedjek. Szóval a jövőben is ugyanúgy járdán fogok az ilyen helyeken közlekedni, mint eddig is.
"És a járdán csak tolhatod."
Pampoghatod ezt akár örökké is, akkor se lesz igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!