Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért hagyják le egy csomó...

Miért hagyják le egy csomó helyen a behajtani tilos tábla alól a kerékpáros kivételt?

Figyelt kérdés
Nagyon zavaró kerékpározás közben úgy behajtani valahova, hogy nem vagy benne biztos, hogy szabályosan teszed.
2021. aug. 29. 08:58
 81/120 anonim ***** válasza:
100%

bocsi, a zoomot nem vettem ki...

ez az útszakasz eguirànyú, ahol a biciklis mindkèt irànyba, az úttesten közlekedhet.

De a kresz nem azt mondja ki hogy minden egyirànyú utcàban lehet biciklivel mindkèt irànyba közlekedni... utca ès utca között van különbsèg. Erre az utcàra is megtehetik, hogy a bicikliseknek IS egyirànyúsítjàk, ès akkor szenbe se jàrdàn se úttesten nem közlekedhetsz a tàblànak ellentètes irànyból...

2021. aug. 31. 23:44
 82/120 anonim ***** válasza:
100%
de akkor lègyszi linkeld màr be azt a kreszszabàlyt ami alapjàn minden egyirànyú utcàba lehet biciklizni...
2021. aug. 31. 23:46
 83/120 Alex Fly ***** válasza:
100%
@81: ott van a tábla, hogy a kerékpáros is csak egy irányba közlekedhet. Szerintem elég feltűnő...
2021. szept. 1. 00:43
 84/120 anonim ***** válasza:
100%
a bicikli mellett van egy oda ès visszaníl.... ha jól tudom az azt jelzi hogy melyik irànyból melyik oldalt mehet...
2021. szept. 1. 05:48
 85/120 anonim ***** válasza:
100%
illetve a 81#82 es 1 vàlasz, csak telefonon ràzummolt, ès nem làtszódott a tàbla. Kèrlek vegyètek 1 tàblànak...
2021. szept. 1. 05:50
 86/120 Alex Fly ***** válasza:
100%

@84: igaz, en voltam figyelmetlen. De az utca másik végén a behajtani tilos alatt ott a kiegészítő tábla...

[link] ,0,0a,13.1y/data=!3m4!1e1!3m2!1sJvCt0ChjfoTfkIr8qP7QoA!2e0

2021. szept. 1. 06:31
 87/120 anonim ***** válasza:
Felénk, a faluban is van egy ilyen utca. Nemrégiben felfestették kerékpáros útvonalnak az egyirányú utca helytelen irányát, de csak annyi történt, hogy a behajtani tilos alá szó szerint kikerült: ,,Kivéve kerékpár” (tehát nem piktogram). Szóval aki az egyirányú út tábla felől érkezik, az általában nézni szokott. Ez önkormányzati hatáskör egyébként?
2021. szept. 1. 06:44
 88/120 anonim ***** válasza:
nem kell pittogram pl cèlforgalom felirat. teljes szabàlyos... de az ő hatàs körzeetükbe is tartozhat
2021. szept. 1. 06:57
 89/120 A kérdező kommentje:

Nem tudom ti mit láttok a linkemre kattintva, mert nekem teljesen jó. Így néz ki a kereszteződés, és az első táblán sehol egy kerékpáros kivétel a behajtani tilos tábla alatt.

[link]

2021. szept. 1. 07:52
 90/120 A kérdező kommentje:
Nekem teljesen jól megnyílik a link két gépről is, szóval szerintem ti hagytátok figyelmen kívül az első táblát, hogy ne kelljen rá válaszolnotok. Helyette olyan baromságokat közöltök, hogy biztos nem ismerem a kék, nyilas tábla jelentését.
2021. szept. 1. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!