Ha valaki 5.-re se megy át forgalmi vizsgán, miért kell
neki jogsit adni?!
1/24 A kérdező kommentje:
Elismerem belefér, hogy meg buksz egyszer max kétszer, mert izgulsz, de azért ne ez legyen már az indok 5 bukásra is.
Aki alkalmatlan, azt nem engedik át. A vizsgán az ott mutatott tudást nézik, ha az megfelelő (tehát az elvárt szinten TUD VEZETNI), miért ne vezethetne, függetlenül attól hogy az előtte való években mit csinált?
2021. jún. 12. 18:58
3/24 A kérdező kommentje:
Az életben nem sok mindenre van 5 lehetőséged, ha nem tudsz eggyel sem élni, akkor én nem engedném, hogy egy olyan vizsga (PAV) után, ahol azért javarészt mindenki átmegy, még 20. próbálkozási lehetősége is legyen. Szerintem bőven elég az 5, ha nem megy ez van el kell fogadni.
A pávon derítik ki, hogy alkalmatlan-e. Tehát logikai hibás az érvelésed: "akinek Pavra kell mennie alkalmatlan a vezetésre" -> ez azt jelenti hogy nem kell páv, mert aki eljutna odáig, az úgyis alkalmatlan -> de ha nincs páv, nem tud eljutni odáig, így nem derül ki, hogy alkalmatlan-e.
2021. jún. 12. 19:05
"Az életben nem sok mindenre van 5 lehetőséged"
Igen, munkába sem állhatsz ha az ötödik állásinterjún nem vesznek fel. Az olimpiára sem juthat ki a csapatunk, mert aki ötször kint volt de nem szerzett aranyat az hatodjára el sem indulhat. Konkrétan mi az amire nincs ennyi lehetőség? Egyedül a pin kód jut eszembe...
2021. jún. 12. 19:10
6/24 A kérdező kommentje:
Tudom miről szól a PAV ott derítik ki ténylegesen, hogy az 5 bukás miből adódik, stressz vagy szimplán alkalmatlanok vezetésre az adott személyek. Akkor inkább így mondom, hogy személy szerint én a PAV 4-et eltörölném és akinek nem sikerül kihasználni egy alkalmat se, hogy sikeres forgalmi vizsgát tegyen annak nem adnék jogosítványt. Bőven lesznek a forgalomban stresszesebb helyzetek is minthogy valaki ül mögötted.
"akinek nem sikerül kihasználni egy alkalmat se, hogy sikeres forgalmi vizsgát tegyen annak nem adnék jogosítványt"
Az nem is kap, mivel a jogosítványszerzés feltétele a sikeres vizsga.
2021. jún. 12. 19:13
Az elvet még mindig nem értem. Van egy vizsgázó tanuló, aki a vizsgán az elvárt szintet teljesíti. Nem mindegy hogy évekkel előtte mit csinált?
2021. jún. 12. 19:13
Én se értem mit akar. Nagyon pontatlanul és logikátlanul fogalmaz a kérdező.
2021. jún. 12. 19:18
10/24 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös válaszoló!
Vizsga szituációkra gondoltam pl. egy egyetemi vizsga, ha ennyiszer buksz tuti, hogy az állami bukott és át raknak szépen fizetősre.
Ami azért jóval több ideggel jár, mint egy forgalmi.
Más például mikor már munkába állsz, ha nem gyárban vagy sehol nem fognak neked 5 nagy kaliberű hibát elnézni.
Tegyük fel, hogy pontosak legyünk az önéletrajzos példádra, ez olyan mintha ugyanannak a cégnek küldenéd be 5-ször, nyilván nem választottak ki nem vagy alkalmas rá.
Kapcsolódó kérdések: