Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsgán bukás az, ha...

Forgalmi vizsgán bukás az, ha nem teljesen középen állok két autó között?

Figyelt kérdés
Valaki azt mondja igen, valaki azt mondja nem. Megnéztem a lapot, azon nem szerepel sikertelenséget okozó hibaként. Most akkor bukás, vagy nem?
2021. jan. 31. 22:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem fog kiszállni a vizsgabiztos és kimérni colstokkal. A lényeg, hogy ne feltűnően ronda legyen a parkolás.
2021. jan. 31. 22:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem, a lényeg, hogy ki lehessen szállni mindkét irányban normálisan. Meg amúgy is, van 2 javítási lehetőséget, ha elsőre ferde lesz vagy nagyon egyik oldalra sikerül béállni, bőven lehet korrigálni.
2021. jan. 31. 22:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem életszerű pont középre beállni. Mindig úgy kell beállnod, hogy aki mögé vagy elé állsz, még ki tudjon állni. Gondolj bele, ha 10 méter lenne két autó között, te középre próbálnál beállni ez által 2 autó helyét elfoglalva? Természetesen nem. Ugyenez igaz kisebb hely esetén is.

M

2021. jan. 31. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem azonnali bukás, de közben könnyen lehet halmozni a hibavonalakat.

A "7. Manőverezési feladatok" mellett húzzák a strigulákat az irányjelzésre/körülnézésre/stb.

Szerintem az egyik leggyakoribb bukás amúgy, és jogsi megszerzése után is kell hozzá gyakorlás.

2021. febr. 1. 09:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Legutóbb parkoláson buktam meg, úgyhogy eléggé rá vagyok paràzva. Tudom, hogy nagyon komolyan veszik, és minden vizsgabiztos szigorú. Igyekszem a legjobbat nyújtani majd, elvégre sokat gyakoroltuk az oktatómmal a manővereket. Köszönöm a válaszokat!
2021. febr. 1. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Többféle parkolós manőverezési feladat van.

Az előre 90°-os szögben való parkolásnál (akár jobbra, akár balra történik), valamint a hátra 90°-os szögben való parkolásnál követelmény az, hogy a vizsgázó a parkolóhely közepére helyezze el a járművet; ha nem így történik, azért hibavonal jár.

Az előrementben úttal párhuzamos parkolásnál nincs ilyen követelmény.

A manőverek és a forgalomban történő vezetés során vétett adott hibákért is jár hibavonal; a tíznél több hibavonal önmagában sikertelen vizsgát jelent.

Itt, részletesen, ábrákkal bemutatva is ismertetve van a gyakorlati vizsga menete, időtartama, a követelmények, az értékelés stb.

A manőverezési feladatok (köztük a parkolás feladatok) a 29.-33. oldalakon vannak ismertetve. (Még az is, hogy merre nézzen a vizsgázó.)

Lásd: [link]

2021. febr. 1. 14:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ma volt forgalmim, szépen beàlltam. Középen voltam, jó helyet választottam(90 fokos jobbra hátra). Azonban sajnos nem sikerült a vizsga, de legalább most nem a parkoláson buktam el. Egyébként ismét egy piti dolgon ment el az egész, a múltkori vizsga is azon ment el, de igyekszem jobban oda figyelni, a héten megyek, és fizetem be a pótóràkat. Lesz időm ismét gondolkodni a hibàimon.

2021. febr. 1. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!