Forgalmi vizsgán bukás az, ha nem teljesen középen állok két autó között?
Nem életszerű pont középre beállni. Mindig úgy kell beállnod, hogy aki mögé vagy elé állsz, még ki tudjon állni. Gondolj bele, ha 10 méter lenne két autó között, te középre próbálnál beállni ez által 2 autó helyét elfoglalva? Természetesen nem. Ugyenez igaz kisebb hely esetén is.
M
Nem azonnali bukás, de közben könnyen lehet halmozni a hibavonalakat.
A "7. Manőverezési feladatok" mellett húzzák a strigulákat az irányjelzésre/körülnézésre/stb.
Szerintem az egyik leggyakoribb bukás amúgy, és jogsi megszerzése után is kell hozzá gyakorlás.
Többféle parkolós manőverezési feladat van.
Az előre 90°-os szögben való parkolásnál (akár jobbra, akár balra történik), valamint a hátra 90°-os szögben való parkolásnál követelmény az, hogy a vizsgázó a parkolóhely közepére helyezze el a járművet; ha nem így történik, azért hibavonal jár.
Az előrementben úttal párhuzamos parkolásnál nincs ilyen követelmény.
A manőverek és a forgalomban történő vezetés során vétett adott hibákért is jár hibavonal; a tíznél több hibavonal önmagában sikertelen vizsgát jelent.
Itt, részletesen, ábrákkal bemutatva is ismertetve van a gyakorlati vizsga menete, időtartama, a követelmények, az értékelés stb.
A manőverezési feladatok (köztük a parkolás feladatok) a 29.-33. oldalakon vannak ismertetve. (Még az is, hogy merre nézzen a vizsgázó.)
Lásd: [link]
Köszönöm!
Ma volt forgalmim, szépen beàlltam. Középen voltam, jó helyet választottam(90 fokos jobbra hátra). Azonban sajnos nem sikerült a vizsga, de legalább most nem a parkoláson buktam el. Egyébként ismét egy piti dolgon ment el az egész, a múltkori vizsga is azon ment el, de igyekszem jobban oda figyelni, a héten megyek, és fizetem be a pótóràkat. Lesz időm ismét gondolkodni a hibàimon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!