Forgalmi vizsga?
A parkolás olyan helyzet, amit sok rutinnal fogsz megtanulni rendesen.
Második korrigálással már hibavonal jár hivatalosan. 3-4 korrigálásnál után valószínúleg megköszöni a biztos ,és vége a vizsgának. Nem hallottam még ismeretségi körből olyat, hogy ezen bukott volna.
Nekem is problémáim voltak, mert belenyúlt az oktató, de nem magyarázta el megfelelően.
Vizsgán azt csináltam, hogy határozottan mozogtam, amikor láttam hogy belemennék a másik autóba, akkor egyet korrigáltam (fék, ellentétes irány előre/hátra egyenesen, aztán újra). Ezután beálltam, ahogy sikerült.
Nincs meg a megfelelő távolság/szög, leszarom, egy hibavonal. Köszönöm , mehetünk tovább.
2-szer lehet javítani; ha csak a 2. javításra sikerül, akkor 1 hibavonalat kell adni.
„S̲i̲k̲e̲r̲t̲e̲l̲e̲n̲ ̲a̲ ̲f̲o̲r̲g̲a̲l̲m̲i̲ ̲v̲i̲z̲s̲g̲a̲,̲ ̲h̲a̲
a) a̲ ̲v̲i̲z̲s̲g̲á̲z̲ó̲ ̲a̲z̲ ̲a̲l̲á̲b̲b̲i̲ ̲h̲i̲b̲á̲k̲ ̲v̲a̲l̲a̲m̲e̲l̲y̲i̲k̲é̲t̲ ̲e̲l̲k̲ö̲v̲e̲t̲i̲
• közlekedési szabályt sért,
• a KRESZ szerinti ellenőrzést nem képes elvégezni,
• veszélyhelyzetet teremt, vagy balesetet okoz,
• a̲ ̲m̲e̲g̲h̲a̲t̲á̲r̲o̲z̲o̲t̲t̲ ̲f̲e̲l̲a̲d̲a̲t̲o̲t̲ ̲m̲á̲s̲o̲d̲i̲k̲ ̲j̲a̲v̲í̲t̲á̲s̲ ̲u̲t̲á̲n̲ ̲s̲e̲m̲ ̲k̲é̲p̲e̲s̲ ̲a̲ ̲m̲e̲g̲f̲e̲l̲e̲l̲ő̲ ̲m̲ó̲d̲o̲n̲ ̲v̲é̲g̲r̲e̲h̲a̲j̲t̲a̲n̲i̲,
• az üzemi fék hatásosságának ellenőrzését elmulasztja,
• az …”
↑ NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG
↑ TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK
↑ A „B” kategóriás járművezető-képző tanfolyamok számára
↑ 28. oldal
Ebben a dokumentumban minden részletesen le van írva, a gyakorlati vizsgáról is; a vizsga és a vezetés időtartama; melyik manőverezési faladatból mennyit kell végrehajtani; mik a követelmények; miért jár hibavonal – és legfeljebb hány hibavonal lehet sikeres vizsgához -, mi jelent bukást; ábrák is vannak.
A forgalmi vezetésről tudnivalók a 27. oldal tetején kezdődnek; a cím: „2.) Forgalmi vezetés – B-VF”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!