B kategóriás forgalmi vizsgán tényleg van ilyen?
Ha megelőznek, akkor lehetséges hogy emiatt buktatnak. Ha nincs keresni valód a belső sávban, akkor a jobbratartási kötelezettség miatt az első adandó alkalommal ki kell hogy menj a külsőbe. Viszont, ha a belső sáv amiben mész mondjuk elkanyarodik hamarosan balra és arra akarsz menni (vagy a külső jobbra és te egyenesen akarsz menni), akkor maradhatsz abban a sávban.
(De hogy megnyugtassalak, ennél sokkal kisebb hibáért is buktatnak. Nekem az első vizsgám amiatt nem sikerült, mert egy körforgásban az úttest jobb szélén haladtam. Ott tudtam meg a vizsgabiztostól, hogy az a körforgás 2 sávos hivatalosan, és mivel nekem sokáig bent kellett lennem (3. kijáraton kellett kimennem), ezért automatikusan a belső részére kellett volna sorolnom. Holott nem volt semmilyen felfestés a körforgalomban, sosem láttam még párhuzamosan közlekedő autót benne. Azóta naponta közlekedek arra -immáron jogsival- és még azóta sem láttam hogy bárki is 2 sávosnak tekintené.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!