Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » B kategóriás forgalmi vizsgán...

B kategóriás forgalmi vizsgán tényleg van ilyen?

Figyelt kérdés
Szép estét! Úgy hallottam az oktatómtól ha én belső sávban megyek városon belül,és a külsőn 4 autó megelőz az automatikusan bukás. Nem értem, hisz semmi valóságalapot nem találtam rá. És ez pánikot keltett bennem, hisz van olyan mikor a belsőre térek be hogy 'egyértelmű legyen' a "besorolás" azt szeretném kérdezni igaz e ez! Köszönöm!,

2020. jan. 29. 22:48
 1/4 anonim válasza:
100%
Ez csak akkor van, ha autópályán 2 sávos úton haladsz (gyorsforgalmi út stb..) a besorolásra (pl kereszteződéshez, körforgalomhoz ) nem vonatkozik. 2 sávos utaknál viszont tényleg oda kell erre figyelni, hogy mindig visszatérj a külső sávba.
2020. jan. 29. 22:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha megelőznek, akkor lehetséges hogy emiatt buktatnak. Ha nincs keresni valód a belső sávban, akkor a jobbratartási kötelezettség miatt az első adandó alkalommal ki kell hogy menj a külsőbe. Viszont, ha a belső sáv amiben mész mondjuk elkanyarodik hamarosan balra és arra akarsz menni (vagy a külső jobbra és te egyenesen akarsz menni), akkor maradhatsz abban a sávban.

(De hogy megnyugtassalak, ennél sokkal kisebb hibáért is buktatnak. Nekem az első vizsgám amiatt nem sikerült, mert egy körforgásban az úttest jobb szélén haladtam. Ott tudtam meg a vizsgabiztostól, hogy az a körforgás 2 sávos hivatalosan, és mivel nekem sokáig bent kellett lennem (3. kijáraton kellett kimennem), ezért automatikusan a belső részére kellett volna sorolnom. Holott nem volt semmilyen felfestés a körforgalomban, sosem láttam még párhuzamosan közlekedő autót benne. Azóta naponta közlekedek arra -immáron jogsival- és még azóta sem láttam hogy bárki is 2 sávosnak tekintené.)

2020. jan. 29. 23:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az olyan körforgalmat én sem értem.. Néha úgy érzi az ember hogy túlbonyolítják,és néha tényleg! Köszönöm! De szívesen meghallgatok még ilyen tapasztalatokat!
2020. jan. 30. 07:13
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha belső sávban nem tartod a megengedett sebesség felső határa környékét, kivéve ugye kanyarodás előtt akkor jobb sáv a tiéd,atöbbiek had haladjanak.
2020. jan. 30. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!