Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Komolyan ennyi gond van...

Kecskeméti-Varga Kata kérdése:

Komolyan ennyi gond van mostanában a jogosítvány szerzéssel?Csomó kérdés van fent,szinte hihetetlen hozzászólásokkal.Most vizsgázott két gyerekem de nem volt olyan horror ahogy írták,nekem sem volt 5 éve felnőtt fejjel munka és család mellett.

Figyelt kérdés
Tényleg lehet ugyanaz a vizsgabiztos aki az előző vizsgán megbuktatott?Ràadásul háromszor? Van ahol nyílt titok a korrupció? Lehet kötelező buktatási százalék? Felfoghatatlan számomra - ennyire naív lennék??

2020. júl. 25. 18:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%

Már meg is válaszoltad a kérdést, hisz sem neked, sem a gyerekeknek "nem sikerült" a sokak által szajkózott "biztos bukást" megtapasztalni, és azért azokat a kommenteket is észre kell venni, akik leírják, hogy vesztegetés nélkül levizsgáztak, vagy megbuktak ugyan, de beismerik, hogy jogosan...

Mindíg is voltak olyanok, akik másokat okolnak a kudarcokért, hülye az oktató, bunkó a vizsgabiztos, stb.

Az is tagadhatatlan, hogy vannak vizsga központok, ahol komoly mértékű a korruoció, de vannak olyan központok, ahol fel sem merül, hogy fizetni kell a sikeres vizsgáért.

A vizsgabiztosokat sem a buktatások száma után fizetik, nem egy-két olyan történet is van, amikor a vizsgabiztos segített a vizsgázónak

2020. júl. 25. 19:23
 2/13 A kérdező kommentje:
Azért azt könnyű bizonyítani vagy megcáfolni hogy ugyanaz a vizsgabiztos volt háromszor. Még azt is tudhatják az oktatók hogy tegnap x vizsgabiztosnál " fekete péntek" volt és mindenki megbukott. Nyílván van jócskán elfogult hozzászólás is de azért lehet köztük igaz is 🤔
2020. júl. 25. 21:47
 3/13 anonim ***** válasza:
28%

Akik nem tudnak levizsgázni, szóval buták, érzéketlenek azok mondják ezt .

Az ilyenek fognak kijönni az utakra, szembe jönni.

Nem kell csodálkozni hogy minden nap annyi szörnyű baleset van, köztük súlyos és halálos is.

Majd ott kinek adnak csúszópénzt???

🤪😬😵😱☠️☠️☠️

2020. júl. 26. 06:24
 4/13 A kérdező kommentje:
Közlekedési baleseti helyszínelő ismerős szokta mondogatni néhány pohár ital után, amikor már meglehetősen őszinte az ember hogy nagyobb esélye van balesetnél a túlélésre annak aki okozta mint a vétlen járművezetőnek és utasának 🤮 Nézve a közlekedési kúltúrát és olvasva a közlekedési baleseti híreket nem túlzás amit mond, sajnos. Hogy a vétkes sofőrök közül hányan szereztek jogosítványt korrupciós módon,na az lenne egy érdekes információ 🤔
2020. júl. 26. 08:18
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Ha 100 emberből 5-öt ér valamilyen sérelem, akkor róluk garantáltan fogsz olvasni. A 95, akinek gond nélkül sikerült (vagy jogosan buktak meg, és ezt tudják), nem fog kérdést feltenni vagy hőbörögni a válaszok között. Ez minden médiára igaz, torzít a negatív esetek felé.
2020. júl. 27. 10:30
 6/13 anonim válasza:
75%
Én ma voltam vizsgázni, Nulla hibával majdnem átmentem, mikor jött volna a szegélymellé parkolás,(ezt a parkolást nem akartam volna húzni) és itt meg is buktam.Én voltam a hibás, mert 2x is olyan helyet választottam ahova nem tudtam beállni. Elkezdtem izgulni és ennyi volt... Remélem 2.-ra már sikerülni fog. Valamilyen szinten persze nem volt annyira korrekt, mert elöttem lévő vizsgázó nem végzett fékpróbát ( ami azonnali bukás) emelett 11 hibapontja lett és átment, holott maximálisan 10 adható. :/
2020. júl. 27. 12:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Működik olykor a kettős mérce?? Körbe kérdeztem ismerősök között,nekik sem volt nyílt korrupció.Volt viszont olyan bukás sok kisebb hiba miatt amire nem emlékezett hogy csinálta...Vizsgán nem megy/ mehet a kamera? Sokkal egyértelműbb lenne a helyzet.
2020. júl. 27. 13:06
 8/13 anonim ***** válasza:

#6#

Rossz hír, a párhuzamosan, jobbra előre, szegély mellé állás nem egy választható opció, az egy kötelező elem, ott a feladat egy szabályosan végre hajtott megállás, az még nem a parkolások közül valamelyik, ott lényegében ezt a szabályt tesztelik:

Járművel megállni, ill. várakozni kétirányú forgalomra alkalmas úton, ha a közúti jelzésekből más nem következik, csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén (az úttest széléhez 30 cm távolságon belül), azzal párhuzamosan, egy sorban szabad.

A vizsgán a vizsgabiztosnak teljhatalma van, ő dönti el egyedül, hogy a vizsga sikeres volt, vagy nem.

Ez nem feltétlenül jó, de nincs helyette jobb, talán azt lehetne kötelezővé tenni, hogy a tanulóautók be legyenek kamerázva, mikrofonozva, és a felvételt kötelező legyen a vizsgázónak átadni...

Viszont az teljesen ellentmond azoknak a híreszteléseknek, hogy kötelező buktatni, mindenért buktatnak, hisz itt van egy újabb eset: megbuktathatta volna, mégis átengedte.

2020. júl. 27. 13:47
 9/13 anonim ***** válasza:
én elsőre buktam (38 órával) elsőbbség adás meg nem adása miatt (tiszta szitu volt, kérdés fel sem merült) második sikerült úgy hogy beleszólt a vizsgabiztos (be akart vinni az erdőbe) mivel nem azt mondta hogy a kövi lehetőségnél, hanem abba az utcába menjek be.... na most az egy egyirányú utca és hát persze rossz oldalról. mikor indexelnék akkor észre veszem hogy milyen tábla van kint, gyors annyit mondtam "Ide én nem mehetek, csak egyenesen, így más fele fogunk menni." a vizsga biztos erre csak annyit mondott hogy rendben csak nagy hülyeséget ne csináljon. Parkolásnál patkáztam, érezhető is volt, a vizsga biztos annyit mondott hogy "Mondtam hogy hülyeséget ne csináljon, szerencséje hogy ez egy eldobott cola-s doboz volt." és nem buktatott meg..... annyit mondott a végén, hogy örül annak hogy látok is meg gondolkozok is... nézzem jobban a holtereket, aztán adott egy papírt és ment is el....
2020. júl. 29. 00:23
 10/13 anonim ***** válasza:

#9#

Abban is érzek nem kevés ellentmondást, hogy szerinted az "erdőbe akart bevinni" a vizsgabiztos, de később, amikor egy bukást jelentő hibát csináltál, azt nagyvonalúan elnézte... ezek után hogy ítéled meg a vizsgabiztost?

Megbuktathatott volna, mégsem tette.

2020. júl. 29. 02:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!