Egy 150 cmes nőt engednek vezetni?
Beleírják a jogsiba hogy csak speckó, valószínűleg átalakított autót vezethetsz.
Illetve oktatók között sem válogathatsz már ha találsz egyáltalán.
Nem mindenki alkalmas vezetésre, nem kell erőltetni
5-ös, nem kell úgy tenni, mintha a kérdező testi fogyatékos lenne...Semmiféle “átalakított” autóra nincsen szükség ilyen magasságnál még, max a régi Swiftben egy párnára a feneke alá.
150 centi kb még pont az a magasság, aminél a legtöbb mai (~15 évesnél nem régebbi, de igazából nem a kor, hanem a felszereltség számít, csak régebben nem volt annyira alap tartozék az állítható kormány vagy ülésmagasság) autót tudod vezetni. Ja és nem csak kicsiket. Jelentem, 150 centivel tanultam vezetni egy Skoda városi terepjárón, nem volt semmi bajom, teljesen előrehúztam az ülést és felemeltem, lejjebb húztam a kormányt (jelzem, ezeknél nem is kellett koppra állítanom, tehát akár egy még alacsonyabb ember is beülhetne elméletileg) meg előrébb döntöttem valamennyire a támlát. Az ősöreg Swiftet is elvezettem, ahol csak annyi a lehetőség, hogy előrehúzod az ülést, na ez tényleg nem volt kényelmes, kellett egy vastag párna a hátam mögé, mert nem dönthető előrébb a támla. Ennyi. Valóban jobban meg kell nézned, hogy kényelmesen eléred-e a pedált meg kilátsz-e, de a mai autóknál ez már nem szokott gondot okozni. A lényeg, hogy olyat kell vezetned, amiben nem csak az ülést lehet húzgálni, hanem a magassága és a kormány is állítható, de ezek nem kuriózum dolgok manapság. Ja és kifejezetten ajánlom az olyan kocsikat, amikben magas az üléspozíciód, nyugodtan nézelődj majd annak idején pl az egyterűek között.
Az iskolának szólhatsz, hogy kicsi vagy, akkor lehet, jobban figyelnek, hogy olyan oktatóhoz (és az autójához) küldjenek, akinek pl már volt hasonló tanítványa gond nélkül.
Aminél nagyobb gondban lehetsz, az a motor, mert nem ér le a lábad ugye, de ehhez nem értek, sosem motoroztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!