Miért nem engednek a szüleim vezetni?
19 éves leszek, van saját autóm is. Fél éve megvan a jogsim és nem engednek el vezetni, csak ha ott ül valamelyikőjük mellettem. A barátaimat simán elengedik 2 hetes jogsival más városokba, engem meg a szomszéd iskolába sem engedtek.
Az oktatóm régen egyfolytában dicsért, hogy jól vezetek, de a szüleim mindig azt mondják, hogy kell a rutin.
Igazából már nem tudom, hogy milyen kifogást találjak ki a barátaimnak, hogy miért nem tudok kocsival menni.
Leültem velük beszélgetni, de csak nem engednek a dologból.
De amikor azt mondom, hogy jó, menjünk ide-oda ha kell a rutin akkor meg azt mondják, hogy "na elvezetek xy-ig, utána vezethetsz"
Nagyon rosszul esik és nem hiszik el. Eddig szerettem vezetni, de teljesen feleslegesnek találom a jogsit és az autót is.
Ilyenkor mit tegyek?
Engem sem engednek, pedig közel 3 éve van jogsim. Csak akkor vezethetek; ha ott ülnek mellettem, ami miatt inkább nem is igazán vezetek.
Tervezek venni saját kocsit, azt majd úgy vezetem, és akkor, amikor akarom.
A problémám az; hogy annó ők erőltették a josi témát, nekem kedvem sem volt hozzá, és hiába kedveltem meg a vezetést, ha nem vezethetek.
Tanácsolni semmit sem tudok...
Mert féltenek, ennyi!
De ha ez megnyugtat: valaki mellett 1 évig is ott ülnek, mire el merik engedni egyedül, szóval türelem!
Szerintem abban igazuk van, hogy kell rutin. Én most csinálom a jogsit, és előre megmondták, hogy egy pár hónapig csak úgy vezethetek, ha ott ülnek mellettem. Úgyhogy szerintem az nincs rendben, ha valakit két hetes jogsival elengednek egyedül.
Viszont nálad az a probléma, hogy nem is nagyon hagyják, hogy vezess. Nem tudsz mit csinálni, mint leülni velük és határozottan megkérni őket, hogy hagyjanak gyakorolni, hogy végig te vezethess, ha mentek valahova, tartsatok gyakorlós napokat, máskülönben nem lesz rutinod és fölösleges volt kiadni rá annyi pénzt. Addig kell nekik mondani, amíg nem értik meg.
Szerintem hülyeség, hogy nem engednek. Így nem lesz sose rutinod. Ezért felesleges volt a jogsi, pláne saját autó.
Nekem ahogy megjött a postán a jogsim, rögtön ültünk autóba. Első alkalommal jött velem apukám, mert még fura volt az autó nekem, a tanulóautó után. De utána mindig egyedül vettem. Persze féltettek, ezerszer elmondták, hogy vigyázzak. De minden szülő félti a gyerekét. Nyilván nem az a megoldás, hogy nem engednek vezetni.
19 éves vagy, van autód. Beülsz, és elindulsz. Mi ezen a nehéz?
Engedélyt kérsz, hogy a kocsiddal elmenj valahova???
"Úgyhogy szerintem az nincs rendben, ha valakit két hetes jogsival elengednek egyedül."
Miért nem? az kap jogsit, aki megtanult vezetni. Én 21 évesen tettem le, amikor a fizetésemből fizettem magamnak, és a barátommal éltem együtt. Senki nem ült mellém, amikor megjött a kártya, már vittem is a kocsit. Elmentem a párom elé a munkahelyére.
Azóta eltelt 12 év, kb millió km van mögöttem balesetmentesen.
megvette a jogsit és pár hetesen súlyos balesetet okozott!"
Ezek a típusú emberek 10 éves jogsival is megteszik. Nem a rutin, hanem a vezetési stílus okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!