Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek a szüleim...

Miért nem engednek a szüleim vezetni?

Figyelt kérdés

19 éves leszek, van saját autóm is. Fél éve megvan a jogsim és nem engednek el vezetni, csak ha ott ül valamelyikőjük mellettem. A barátaimat simán elengedik 2 hetes jogsival más városokba, engem meg a szomszéd iskolába sem engedtek.

Az oktatóm régen egyfolytában dicsért, hogy jól vezetek, de a szüleim mindig azt mondják, hogy kell a rutin.

Igazából már nem tudom, hogy milyen kifogást találjak ki a barátaimnak, hogy miért nem tudok kocsival menni.

Leültem velük beszélgetni, de csak nem engednek a dologból.

De amikor azt mondom, hogy jó, menjünk ide-oda ha kell a rutin akkor meg azt mondják, hogy "na elvezetek xy-ig, utána vezethetsz"

Nagyon rosszul esik és nem hiszik el. Eddig szerettem vezetni, de teljesen feleslegesnek találom a jogsit és az autót is.

Ilyenkor mit tegyek?

2019. jún. 24. 15:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
28%

Kedves utolsó!

Kivétel erősíti a szabályt!

Kedves kérdező! Kérdd meg őket, hogy üljenek be melléd. Ha bevásárlást kell intézni vagy bármi autóval intézhető dolog van, hadd menj te, mint sofőr.

Engem is féltenek. Több mint fél évig egyedül nem is vezethettem. Őszintén szólva, örültem amikor mellettem ültek az elején, nagy segítség volt. Azóta egyedül is engednek és már teljes biztonsággal vezetem az autót.

Lehet azért nem engednek, hogy bár a te autód, ők fizetik és egy esetleges baleset kárának az összege is őket terhelné.

2019. jún. 24. 16:14
 12/29 anonim ***** válasza:
15%
#7. Igen, megtanul vezetni az ember, nyilván ez a célja és feltétele a jogosítvány megszerzésének. De az alatt az idő alatt rutint nem szerez az ember. Nem azt mondtam, hogy vezetni nem tud, hanem, hogy egyáltalán nincs tapasztalat, gyakorlat. Az pedig gondolom egyértelmű, hogy rutin nélkül nagyobb a valószínűsége annak, hogy a sofőr balesetet okoz. Attól még, hogy te egyből mentél vezetni, nem gondolom, hogy ez követendő példa lenne. De ez az én egyéni véleményem.
2019. jún. 24. 16:14
 13/29 anonim ***** válasza:
91%

Hát, én megcsináltam a jogsit, majd 2hét múlva megvettem a kocsimat, és hazamentem vele a 250kmre lakó szüleimhez...

Volt egy barátnőm, őt sose engedték vezetni, ugyanilyen hülye indokkal. Éppen 10 éve halt meg egy balesetben, mert nem tudott egy kanyart bevenni.

Az vezetési rutin nem azzal lesz még hogy anya-apa ott ül melletted. Neked egyedül kell sok mindenre rájönnöd, megismerni a kocsit.

2019. jún. 24. 16:52
 14/29 anonim válasza:
24%
Anno mellettem fél évig mindig volt valaki. Akkor nem szerettem, de most belátom, hogy így a jó. A rutinos is hibázik, nemhogy a friss jogsis. És hidd el, az elején jó, ha van melletted valaki, főleg, ha olyan helyen vezetsz, mint Debrecen. Itt nagyon sok az agresszív, bunkó sofőr. Közlekedési kultúra nincs. A 2 hetes jogsiról annyit, hogy az egyik kis fiatal munkatársamnak anyuciék megvették a kocsit, pár alkalom után elengedték egyedül, még azon a héten lehetett karosszériáshoz vinni az autót.
2019. jún. 24. 17:01
 15/29 anonim ***** válasza:
29%
Ne találj ki kifogást. Add el az autódat, ha annyira gyenge vagy, hogy ilyen szinten nem tudod érvényesíteni az akaratodat.
2019. jún. 24. 17:14
 16/29 anonim ***** válasza:
86%
Én ezt nem értem. 19 éves vagy. Van jogsid. Van SAJÁT autód. Beülsz és oda mész ahova akarsz. Akkor lényegében mi is a kérdés? Hogy annyira életképtelen vagy hogy a szüleid úgyis meg tudják mondani mit csinálhatsz és mit nem, hogy elmúlt 18 és saját autód van??.....
2019. jún. 24. 17:24
 17/29 anonim ***** válasza:
23%

“Az vezetési rutin nem azzal lesz még hogy anya-apa ott ül melletted.”

Ha ő vezet, akkor miért is ne szerezne így rutint? A tapasztalat szerzést nem befolyásolja, hogy ül-e mellette tapasztaltabb vezető vagy sem, de kezdő vezetőként sokkal biztonságosabb, hiszen ha esetleg nem figyel kellőképpen, vagy elront valamit, akkor tud szólni, és esetleg közbe avatkozni. Ez nem arról szól, hogy a saját hibájából tanuljon az ember, hanem hogy lehetőleg ne hibázzon. Írtad is, hogy a barátnődnek nem volt rutinja, mert nem engedték vezetni és ez vezetett a balesethez. Ha ült volna mellette tapasztaltabb sofőr, lehet elkerülhető lett volna a baleset.

2019. jún. 24. 17:45
 18/29 anonim ***** válasza:
49%
17: azért mert így nem alakul ki a rutin, pont azért, mert aki mellette van, az mindig a saját vezetési stílusát fogja ráerőltetni. Segíteni nem tud, belenyúlni meg életveszélyes. Vezetni kell, gyakorolni. Biztos mindenki ismeri a saját városát, hogy merre nem olyan durva a forgalom, arra érdemes először menni. Én is azonnal vezettem, egyedül. Egyáltalán nem voltam felelőtlen. Ezerszer jobban figyelten, mint amikor még mellettem ült az oktató.
2019. jún. 24. 18:19
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

ha beül mellé szülő, az tényleg csak belepofázni tud, másra nem jó, ha nagy gáz van se ér el se a pedálokhoz, se a kormányhoz, csak ront a helyzeten. 50 valamennyi órából szereztem meg a jogsimat, 18 évesen, azóta is csak idegel ha apám beül mellém pofázni hogy mit kéne szerinte csinálnom,meg ilyen hlyeségek. mivel nem az én ülésemben ül, még csak nem is ugyanazt látja mint amit én, a sofőr, akkor mégis honnan tudhatná hogy mit kell csinálnom adott helyzetben?

vidd el azt a k rva autót, és használd azt a jogsit, vagy add el a kosit, és vegyél az árából néhány rágókát. kicsi vagy még egy autóhoz.

2019. jún. 24. 19:07
 20/29 anonim ***** válasza:
91%

17.

Úgy mindig más fog helyette figyelni, azért rossz, ha a mellette ülő tapasztalt osztja az észt.

Szerencsére azért még mindig több a normális az úton, mint a paraszt. Ők is figyelnek és remélhetőleg a szabályokat is betartják.

2019. jún. 24. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!