A rendőrök miért nem adnak helyszíni bírságot komolyabb helyzetekben?
Szemtanúja voltam egy balesetnek amit egy karékpáros okozott. hátrafele nézett, miközben áthajtott a piroson és jobbról elcsapta egy kocsi, akinek zöld volt. Felháborító módon a gyalogosok egyből a bringást kezdték el védeni, hogy jaaj szegény, hát miért nem engedte el az autós.
Ezért tart itt magyarország. A biciklistának PIROS volt, ráadásul hátrafele is nézett. Az autósnak zöld, ráadásul nem is lehetett kilátni jobbra-balra, mert autók parkoltak ott (sztem szabálytalanul).
úgy 40-el elcsapta a bringást. Rendőrök kiszálltak. Megállapították ,hogy a biciklista volt a hibás, de nem büntették meg, BICKLISEL elemehett!!!
SZÉGYEN!! ELENGEDIK??? Úgy, hogy tovább Tekerhet? Mi van, ha elrántja a kormányt a sofőr és elgázol a járdán egy embert? Hmm? Akkor mi van?
Ott helyben 330e Ft a piroson való áthajtásért. Közveszélyes járművezetésért (hátrafele nézés) 280e Ft. plusz baleset okozása 180e Ft.
plusz a kártérítés, plusz a forgalom megállításáért is kell fizetni. Tudom, mert volt már balesetem.
De még ennél is szörnyűbb, hogy van ember aki védi a kerékpárost. Öngyilkosok se mernének ilyen mutatványt csinálni.
Kérdező, akkor viszont gondolom a te vallomásod is felvették. Valószínűleg fogsz kapni valami papírt előbb utóbb, amikor lezárták az ügyet. Ettől függetlenül ilyenkor nem helyszíni bírság van, teljesen logikus, hogy minden résztvevő szempontjából és szakértőnek is meg kell vizsgálnia mi történt. Sajnos azonban félő, hogy töredéke büntetéssel meg fogja úszni ilyen-olyan dolgokra hivatkozva.
Nem a-aaa, hanem be-be-beee! A piros az 50. Nincs minimális, maximális.
Lásd: 156/2009. (VII. 29.) Korm. r̲e̲n̲d̲e̲l̲e̲t̲ a közúti árufuvarozáshoz, személyszállításhoz és a̲ ̲k̲ö̲z̲ú̲t̲i̲ ̲k̲ö̲z̲l̲e̲k̲e̲d̲é̲s̲h̲e̲z̲ ̲k̲a̲p̲c̲s̲o̲l̲ó̲d̲ó̲ ̲e̲g̲y̲e̲s̲ ̲r̲e̲n̲d̲e̲l̲k̲e̲z̲é̲s̲e̲k̲ ̲m̲e̲g̲s̲é̲r̲t̲é̲s̲e̲ ̲e̲s̲e̲t̲é̲n̲ ̲k̲i̲s̲z̲a̲b̲h̲a̲t̲ó̲ ̲b̲í̲r̲s̲á̲g̲o̲k̲ ̲ö̲s̲s̲z̲e̲g̲é̲r̲ő̲l̲, valamint a bírságolással összefüggő hatósági feladatokról 11/C. melléklet a 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelethez 1. sorszám: [link]
A jogszabály hatályos teljes szövege elolvasható
itt: [link] (NET JOGTÁR), vagy
itt: [link] (NEMZETI JOGSZABÁLYTÁR).
Te, ezeket a több százezres bírságokat mikor álmodtad?
Nyilvános felnégyelést nem szeretnél? Beteg vagy.
Helyszínbírásgót ilyen jellegű dolgokért nem lehet kiszabni.
Ha átmegy a piroson, semmi fennakadást nem okozva, senkit sem veszélyeztetve (mert nincs forgalom), akkor kaphat csekket helyben. Mivel baleset történt, ez már más kategória.
Mindkét fél felelősségét egzakt módon meg kell állapítani, nem elég elfogult vélemény alapján döntést hozni.
Megjegyzem, azt mi alapján gondolod büntetni, hogy hátra fele nézet?
Autós, bringás is vagyok. Néha nem hogy nem szabad, hanem hátra is kell (!) nézni. Pl. sávváltásnál be kell nézni a holttérbe. Akkor nem előre nézek.
Bringával is. Azon rendszerint nincs tükör, de az is kevés. Országúti géppel a hónaljuk alatt szoktak hátranézni, de gyakori a hátra fordulás is.
Te biztosan jól el tudtad dönteni, hogy a cangás hülyeségből nézett hátra.
"Így szól a kresz. tehát ha a zebrától 1 m-re van az autó és akár 20km/h-val is megy"
Azt az "apróságot" már kihagytad, hogy a zebrát mindig ügy kell megközelíteni, hogy meg tudjon állni a gépjármű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!