Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit csinálunk az első rutin...

Mit csinálunk az első rutin órán? Mi az amiket már tudnom kéne erre az órára?

Figyelt kérdés
Légyszives írjatok nekem pár fontos dolgot, aminek ismeretében kell lennem az első órán. És am mit fogunk csinálni? Kicsit parázok...
2010. júl. 17. 11:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Semmit se kell tudnod, emlékezz a kreszen tanulktakra, h melyik pedál melyik, meg elméletben hogy kell elindulni. Én spec akkor ültem először vezetőülésen, oktató mindent elmond, és segít, hisz az a feladata h megtanítson vezetni. Nem kell aggódni:)
2010. júl. 17. 11:26
 2/21 A kérdező kommentje:

A pedálok:kluplung , gáz, fék, úgye?? Ilyen sorrendbe vannak??

És, h kelll elindulini?? 1-esbe rakni az autót, de utána???

2010. júl. 17. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
Auto, motor, traktor, kamion, csuklós busz? Mégis melyik?
2010. júl. 17. 11:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Ilyesmikre kell csak emlékezni, hogy melyik pedál melyik, az index hogy működik stb. De igazából az oktatónak kötelessége ezeket újra elmondania, úgyhogy semmit sem kell tudnod előre, eleve tanulni mész oda, nem felelni.
2010. júl. 17. 11:30
 5/21 anonim ***** válasza:
Basszus, nem kell előre tudnod, hogy hogyan indul az autó! Azért mész oda, hogy megtanuld!!!
2010. júl. 17. 11:31
 6/21 anonim ***** válasza:
Első vagyok, az elindulás elméletét mi anno első kreszen tanultuk, h sebesség, tükör, irányjelzés, kézifék:) csak erre gondltam, de ezt is el fogja mondani. Ugyanúgy, h melyik kapcsoló hol van, hogy kell sebességet váltani, melyik sebesség hogy van, szóval tényleg mindent elismétel. Ismétlem, no para:)
2010. júl. 17. 11:37
 7/21 anonim ***** válasza:
a pedálok sorrendjét nem jol irtad! balrol: kuplung, fék gáz! elindulás: kuplung be, 1esbe, majd kuplung ki amig érzed h indulna, aztán egy kis gáz és kuplung lassan ki teljesen. remélem érthető vtam
2010. júl. 17. 11:43
 8/21 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a pedálokra kell figyelni? Vagy ez csak nekem olyan természetes hogy már nem kell rá figyelnem meg a váltásra sem, pedig nincs jogsim. Nemértem tényleg
2010. júl. 17. 11:51
 9/21 anonim ***** válasza:

Gondolom B-s jogsit akarsz csinálni.

Az első órán 5en voltunk és elmondta az alap dolgokat az autó kezelésével és úgy az autóval kapcsolatban, tehát lámpák, kézifék, kormány stb.

Aztán átnéztük a kötelező ellenőrzéseket, amiket a vizsgán kérnek: fényszórók, kerekek, kormány, fékek és újabban a rendszámtábla.

Aztán megnéztük a húzandó feladatokat, tehát olajszint, ablakmosó folyadék, kerékcsere (persze ezt csak szóban) és a többit, aztán megmutatta az autó tartozékait pl: a pótkerék vagy az elakadásjelző háromszög.

Tehát végülis az elméletet néztük át és az alap dolgokat.

Az elindulás pedig, 1esbe rakod, aztán megnyomod egy kicsit a gázpedált, de nem nagyon és utánna lassan engeded a kuplungot fogáspontig, érezni fogod, hogy az autó megindul, aztán ott megtartod elkezd gurulni a kocsi majd felengeded feljesen, aztán felválthatsz 2es be is, de ezt majd az oktató elmondja, de amúgy elég nehéz így leírni, mert mindig van olyan dolog, amit kihagyok =)

és persze itt nem írtam indexet, mivel ez csak a kocsival magával, tehát nem forgalomban csak úgy.

2010. júl. 17. 11:56
 10/21 anonim ***** válasza:

Nálunk az első rutinórán elmagyarázta, hogy mit fogunk csinálni, körbevezet a rutinpályán, megcsinálta a feladatokat. Papírügyek s miegymás (utólag rájöttem persze, hogy sokszor csak az időt húzta az a..., remélem neked jobb oktatód lesz). Nem kell tudnod vezetni, bár jobb ha legalább a rutinfeladatokat gyakorlod otthon.

Bár van akit rögtön bedobnak a mély vízbe és irány a forgalom (ez is egy módszer, nem feltétlen rossz). Persze max. a kormányt kezeled, esetleg elindulás, de nem kell ötvennel száguldoznod.

2010. júl. 17. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!