Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan lehetek kamionsofőr?

Hogyan lehetek kamionsofőr?

Figyelt kérdés

Van B-s jogsim 10 éve.

Azt tudom, hogy kell C+E jogsi.

De azon felül milyen árufuvarozói, tahográf, orvosi.. stb engedélyek kellenek, hogy valaki nemzetközi kamionsofőr lehessen?

Mennyit lehet keresni ezzel valójában?

A bevándorlók mennyire jelentenek valós veszélyt Európában? - Gondolok itt arra, hogy felmásznak a pótkocsira, bemásznak. Kirabolnak a pihenőben... És aztán engem büntethetnének meg, hogy miért szállítok illegális migránsokat...?

Kérem, akinek van közvetlen tapasztalata ossza meg velem.

2018. máj. 21. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:
87%

Én csak akkor mentem(mertem) kamionozni, amikor már beszéltem egy nyelvet jól, és kettőt kevésbé jól, de értették, és én is értettem.

amíg ez nincs, addig ne is álmodozz.

2018. máj. 21. 14:05
 2/3 anonim ***** válasza:

A jogosítványon kívül GKI vizsgát kell tenned, ez kell ahhoz, hogy árut szállíthass. Ezen felül kell még egy sofőrkártya, ez 10 000 ft-ba kerül, ez megy a tachográfba, erre rögzíti a gép a vezetési idődet és minden egyéb idődet is. Az, hogy mennyit keresel vele, attól is függ, mit vállalsz be. Minél többet vagy kint, annál többet keresel. A migráns valós veszély, de ha hűtőssel, billenccsel, önkihordóval mész, akkor nem akkora probléma.

Magyar alkalmazásban cégtől függően 450-700 között lehet keresni kb.

2018. máj. 22. 09:58
 3/3 anonim válasza:

Nekem 550e ft ba került a kamionos jogsi, de azzal még nem kezdhetsz semmit. Van, de semmit sem ér! 130e ft-ot gki vizsgára ki kell fizetned és csak akkor használhatod. Kész rablás az egész. A jogsi megszerzése másfél éves procedúra volt úgy, hogy nem buktam. A páv vizsgára 4 hónapot vártam...

És akkor csodálkoznak, h nincs pilóta :)))

2018. máj. 23. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!