Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki kamionsofőr az tudna...

Aki kamionsofőr az tudna buszt is vezetni, vagy külön technikát igényelne, más lenne neki?

Figyelt kérdés
2017. szept. 17. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Nyilvan tudna, a potkocsis szerelvenyt sokkal nehezebb vezetni mint egy sima buszt, de szerintem meg a csuklos buszt is konnyebb.
2017. szept. 17. 17:09
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Egyrészt D kategóriás jogsi kell rá, amit nehezebb megszerezni, mint a kamionjogsit. De technikailag a busz könnyebb. Alapból rövidebb (kivéve a csuklósok), és ha tolatni kell vele, akkor egyenesen megy, nem pedig amerre kedve van, mint a kamionon az utánfutó. Egy dolog igényel megszokást a buszoknál, hogy az első kerekei egészen hátra vannak tolva, ezért másképp kell vele kanyarodni, és furcsa is nagyon. De buszsofőrök azt mondják, hogy ezt pár óra alatt meg lehet szokni. Szóval alapvetően a buszt könnyebb vezetni, de egy csuklós busszal manőverezni Budapest szűk utcáin azért mégsem olyan egyszerű.
2017. szept. 17. 17:13
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

Egyáltalán nem nehezebb vezetni, sőt inkább könnyebb.

Tulajdonképp szinte sose megy új helyekre, mindig a megszokott utak , kanyarok, megállók. Mig egy kamion szinte minden nap más és más ismeretlen úton megy.

A szóló busszal könnyű tolatni is, mig egy csuklóssal meg nem is kell. A jogsit se nehezebb egy buszra letenni mint egy teher autóra.

Pont ugyan úgy MEG KELL TANULNI.

2017. szept. 17. 17:21
 4/9 Vortrex ***** válasza:
32%
Az élet komoly filozófiai kérdései
2017. szept. 17. 17:32
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

3-as

Nem teljesen, egy turistabuszsofőr teljesen idegen helyre kell bemenjen sokszor, és előfordul, hogy a legszűkebb belvárosi utcákba kell beforduljon, vagy éppen kitolasson, mert rájön, hogy nem fér el.

2017. szept. 17. 18:37
 6/9 anonim ***** válasza:
76%

Én vezettem mindkettőt. A turistabuszt jobban kedveltem.

Nem tagadom, voltak olyan nagyvárosok, ahol átizzadt minden textil, ami rajtam volt..busszal nem, csak kamionnal.

2017. szept. 17. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

5.

Legalább hülyeségeket ne irj. Azért irtam a fentieket mert tapasztalatból tudom. Egy turista buszvezető, sosincs magára hagyva. Mindig ott az idegen vezető aki navigál.

DE ! Még ha elszúrja is az útvonalat, vissza tolat és kész. Mert szólóba tolatni nagyon könnyű, mig egy kamionnal azért nem egyszerű, plusz a méretbeli különbségek.

2017. szept. 18. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

"Egy turista buszvezető, sosincs magára hagyva. Mindig ott az idegen vezető aki navigál. "

Ezt a marhaságot honnan szedted? :D És ha ott is van az idegenvezető, mit ér vele? Igen, vannak cégek már, akik pl Olaszországban helyi idegenvezető segítségét kérik, de ez nem teljesen általános, illetve vannak olyan kirándulások is, amit pl tanárok, vagy magánember szervez, nem pedug az utazási iroda. És ott nem szokott semmiféle idegenvezető lenni.

2017. szept. 18. 15:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Én életemben nem vezettem buszt, nincs is D - m, de 16 év kamionozás után nem hiszem, hogy különösebben megrendítene, ha bele kéne ülnöm.
2017. okt. 2. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!