Nem fogadják el az adásvételit az okmányirodába. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A történet a következő.....Eladtam az autómat, jött is a vevő megegyeztünk egy összegben de egy 10 essel kevesebbet adott és megbeszéltük pár napon belül utalja Én pedig küldöm a törzskönyvet mert úgy beszéltük az maradjon addig nálam. Eddig ok a story...megírtuk az adásvételit de az Én indigós példányomon (ugye 3. 4. oldal) nem nagyon látszódtak az adatok. Csináltam egy képet az eredetiről. Bementem még aznap az okmányirodába de azon pillanatban visszadobták az adásvételit hogy nem fogadják el mert alig látszik és nem lett kitöltve a km meg az hogy nem ajándékozva lett. Oké, telefon a vevőnek, megbeszéltük hogy küldi az új adásvételit a 10 ezer Ft.-al. teltek a napok semmi....telefonok: "jóóó oké küldöm holnap" Aztán nem volt elérhető. Mai napon sikerült idegen számról elérnem közöltem vele hogy megteszem a megfelelő lépéseket, erre a válsz: "Jól teszed Én is azt tenném, na csá csá" na akkor be megint okmányiroda, szintém nem fogadták el mert az a 2 adat nincs kitöltve hiába van az eredetiről képem. Akkor rendőrség. Rendőrségen kérdés: "miért ide jött??" mondom okmányirodából küldtek. Jó, oké egy jegyzőkönyv pontról pontra hogy volt a "biznisz". azt mondták ezzel a jegyzőkönyvvel talán nagybetűsen TALÁÁÁN tudnak egy kényszer átírást csinálni de kicsi az esély rá. Még nem voltam bent az okmányirodába. Biztosítónak jeleztem ők felküldték központba a papírokat ott is vagy elfogadják vagy nem...na most ha elfogadják nem lesz a biztosítás a nevemen de az autó igen, tehát ha csinál valamit nekem jön a csekk. Tudom Én is elrontottam de nem gondoltam volna hogy nem fogadják el az adásvételit. Valami értelmeset tud valaki mondani??? Az okmányirodába azt hajtják keressem föl....400 km erről jött a vevő....semmi értelme nekem elmenni oda..vagy elásnak vagy nem...nagyon kikészített ez a dolog mert bármit csinálhat engem vesznek elő...szépen kérek mindenkit értelmes dolgokat írjatok! Mi tévő legyek? Kihez forduljak? Nem létezik hogy nincs megoldás erre a problémára???!!!2017. márc. 13. 17:56
21/29 anonim válasza:
Mióta kint van a kérdés, csak figyelem, hasznos infóval sajnos nem tudok előállni, talán tanáccsal, elég necces helyzet hallod-e :/. Így ki lehet vonni forgalomból? Mert akkor ezekután talán az a legjárhatóbb út. Telnek a napok ki tudja mit csinálnak. Inkább fizesse ki az illetéket, minthogy jöjjön egy jó kis 30-, netán 150 ezer forintos csekk...
22/29 A kérdező kommentje:
Kivonni ki lehet, bemegyek az okmányirodába, bejelentem hogy eltűnt a forgalmi 6 ezer Ft.-ért kapok másikat,a törzskönyv alapból nálam van és kivonják. Igen ám de megint ott van ha valami úton módon az az áldott jó lelkű ember bemegy és át akarja íratni Én járom meg közokirat hamisításért....Tehát ez ilyen vagy-vagy kategória
2017. márc. 16. 09:46
23/29 anonim válasza:
Kik vették meg, lehet tudni? C tipusu állampolgárok?
24/29 A kérdező kommentje:
Sajnos igen...az a kategória...De mivel Én nem vagyok az az előítéletes alapjába véve, és sajnos nagyon meg is bízok az emberekbe, ez lett a vége :( de tanultam az esetből!!!
2017. márc. 16. 18:15
25/29 A kérdező kommentje:
Örömhír: lekerült a nevemről!!!! :) okmányiroda, rendőrségi jegyzőkönyv, kényszer átírás! A kedves vevő számíthat egy büntetésre mert 15 napon belül nem írta át az autót. Továbbá kap egy felszólítást, hogy fáradjon be atiratni vagy adja le a rendszámot es a törzs könyvet forgalomból kivonásra. Igen ám de a törzs könyv nálam van mert még nem kaptam meg a megbeszélt 10 ezer Ft ot. Es ha nem adja le további büntetések jönnek. Hogy is van ez???!!! Az nevet aki utoljára nevet??!!! :) :)
2017. márc. 17. 22:25
26/29 anonim válasza:
Sajnos nem biztos, hogy te nevetsz utoljára. Légy óvatos ezek bármire képesek.
Ha hívnak, hogy hozzák az elmaradt 10eft-ot ne foglalkoz velük mert csak elakarnak kapni ezáltal.
Adtam már el ilyeneknek autót, ember nem hinné el mire képesek.
27/29 A kérdező kommentje:
Ezzel úgy vagyok hogy eddig is tudta a címem es én szóltam neki hogy ha nem küldi amiket megbeszéltunk akkor megteszem a megfelelő lépéseket. Tudom hogy bármire képesek es nem is akarok nagyon belemenni a dolgokba csak ha keresni fog (márpedig fog) kicsit húzom az agyát és ennyi. De el küldöm neki akkor is ha nem küldi a pénzt mert engem mar nem izgat! Jo persze 10 ezer Ft az csak 10 ezer Ft de nem ér meg annyit hogy bíróságra járkáljak stb stb....egyébként felajánlották már az Albán barátaim hogy megkeresik :) de mint mondtam nem ér annyit se a 10 ezer Ft se az az ember (-nek nevezett valami) örülök így is hogy nem lett nagyobb baj, mert az előző kommentekbe sok sok dolog felmerült amik simán meg történhettek volna! Sőt lehet meg is történtek csak még nem kaptam értesítést róla de mar mind 1 :)
2017. márc. 17. 23:50
28/29 anonim válasza:
Nekem rémlik olyasmi ha nem kerül átirásra akkor kvázi semmis az eladás mert 30vagy x napon belül be kell jelenteni az eladást. Ha ez nem történik meg akkor pluszba kell fizetni hogy ha később mégis átirásra kerül az autó..vagy fizetni a biztositás nem fizetésért kell, a kötelező napokat kgfbre ha nincs biztositva akkor is fizetni kell valami ilyesmi :-)
29/29 anonim válasza:
Elözö vagyok 3. Oldalt késöbb olvastam :-p
Jó hogy van ilyen végkifejlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!