Eladtam az autómat. Ezután csak az adásvételit kell bevinnem az okmányirodába az igazolványaimmal együtt és kész?
Figyelt kérdés
Az önkormányzatnál nem kell valamit intézni? - mivel a súlyadót nekik kellett fizetni.2012. szept. 27. 15:16
1/7 anonim válasza:
A súlyadót az adott évre az fizeti, akinek a nevén van jan. 1-én a kocsi - ezt ők a központi adatok alapján szabják ki, így az okmányiroda közreműködésével fognak ők is értesülni majd.
Viszont ha jól emlékszem a biztosítódnak kell még bemutatnod az adásvételit.
2/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán be kell nekem mennem az okmányirodába? - mert végülis a vevőé az autó, ő intézi a papírokat az okmányirodában és neki kell új biztosítást kötni ...
2012. szept. 27. 15:46
3/7 anonim válasza:
Nem kell, de érdemes bemenni az okmányirodába, mivel vannak olyan vevők akik "elfelejtik" átíratni a megvásárolt autót. A biztosítódhoz pedig feltétlenül menj be.
4/7 atilis válasza:
Így van érdemes bemenni az okmányba, már csak a teljesítmény adó tisztázás véget is, nehogy még a következő évben a nem átíratott autóra neked kelljen újra fizetned az adót. Illetve a biztosítóhoz sem árt bemenni, de legalább felhívni őket.
5/7 anonim válasza:
a biztosítodhoz IS menny be mivel kapsz vissza valamennyi pénzt ha befizetted KGFB
6/7 anonim válasza:
De be KELL menni leadni az adásvételit méghozzá 5napon belül, a vevőnek 15napja van. Csakis az új 4példányos szerződést fogadják el amin már az eladás pontos időpontja is rajta van (óra perc) De eladó érdeke is ez, mert ha új tulaj elviszi, nem iratja át de letrafizzák, autópályázik matrica nélkül stb szépen megy a régi tulajank a csekk.
7/7 anonim válasza:
Így van, előző írja jól. 5 napon belül be kell jelentened, hogy eladtad az autódat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!