Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nem fogadják el az adásvételit...

Nem fogadják el az adásvételit az okmányirodába. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A történet a következő.....Eladtam az autómat, jött is a vevő megegyeztünk egy összegben de egy 10 essel kevesebbet adott és megbeszéltük pár napon belül utalja Én pedig küldöm a törzskönyvet mert úgy beszéltük az maradjon addig nálam. Eddig ok a story...megírtuk az adásvételit de az Én indigós példányomon (ugye 3. 4. oldal) nem nagyon látszódtak az adatok. Csináltam egy képet az eredetiről. Bementem még aznap az okmányirodába de azon pillanatban visszadobták az adásvételit hogy nem fogadják el mert alig látszik és nem lett kitöltve a km meg az hogy nem ajándékozva lett. Oké, telefon a vevőnek, megbeszéltük hogy küldi az új adásvételit a 10 ezer Ft.-al. teltek a napok semmi....telefonok: "jóóó oké küldöm holnap" Aztán nem volt elérhető. Mai napon sikerült idegen számról elérnem közöltem vele hogy megteszem a megfelelő lépéseket, erre a válsz: "Jól teszed Én is azt tenném, na csá csá" na akkor be megint okmányiroda, szintém nem fogadták el mert az a 2 adat nincs kitöltve hiába van az eredetiről képem. Akkor rendőrség. Rendőrségen kérdés: "miért ide jött??" mondom okmányirodából küldtek. Jó, oké egy jegyzőkönyv pontról pontra hogy volt a "biznisz". azt mondták ezzel a jegyzőkönyvvel talán nagybetűsen TALÁÁÁN tudnak egy kényszer átírást csinálni de kicsi az esély rá. Még nem voltam bent az okmányirodába. Biztosítónak jeleztem ők felküldték központba a papírokat ott is vagy elfogadják vagy nem...na most ha elfogadják nem lesz a biztosítás a nevemen de az autó igen, tehát ha csinál valamit nekem jön a csekk. Tudom Én is elrontottam de nem gondoltam volna hogy nem fogadják el az adásvételit. Valami értelmeset tud valaki mondani??? Az okmányirodába azt hajtják keressem föl....400 km erről jött a vevő....semmi értelme nekem elmenni oda..vagy elásnak vagy nem...nagyon kikészített ez a dolog mert bármit csinálhat engem vesznek elő...szépen kérek mindenkit értelmes dolgokat írjatok! Mi tévő legyek? Kihez forduljak? Nem létezik hogy nincs megoldás erre a problémára???!!!

2017. márc. 13. 17:56
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
De nem tudja átírni mert a törzskönyv nálam van! Tehát anélkül semmit nem tud csinálni! A kamera felvétel is csak egy kapaszkodó volt, hátha lehetett volna valamire menni vele. Most minden lehetőséget végig veszek....
2017. márc. 13. 20:12
 12/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
55%

Ha ki akarod kényszeríteni belőle az átírást, akkor jelents fel ismeretlen tettest autólopásért (és add meg, hogy nála keressék az autót). Gondolom papíron még mindig a te neveden van, ha a tk nálad. Hidd el, hogy ha a rendőrök mennek hozzá, akkor meglesz az adásvételi...

Amíg nem írja át, te meg nem tudod kényszer-átiratni, addig ez lopás. Ráadásul a teljes összeget se fizette ki.

2017. márc. 13. 22:01
 13/29 anonim ***** válasza:
71%
Mennyiért adtad el? Nem lehet, hogy így akartak 10eft-ot lefaragni az árból? Mert tudták, hogy nekik úgy sem kell a törzskönyv, mert bontásra szánják vagy méhtelepre.
2017. márc. 14. 05:36
 14/29 A kérdező kommentje:
12.es: Gondoltam rá de nála van a forgalmi, mondjuk azt lehet mondani hogy a kocsiba volt, de akkor megint az van hogy nála van az eredeti adásvételi...még ha hibás is de van neki, amit aláírtam ugyebár. De lehet szépíteni a sztorit hogy kényszerítettek stb...de ha meg neki ítélik a dolgokat hatóság félrevezetéséért "koppanok". 13.-as: 50 ezer Ft. volt a vételár... :D 26 éves autóról van szó aminek októberbe lejár a műszakija és nem megy át még Isten segítségével se :D Szóval neked lehet igazad, bár nem tudom megérte-e neki az üzemanyag, lejönni stb. Meg ugye mi van ha nekem sikerül leíratni még a legelején?? Ha normális az adásvételi és az enyémet elfogadják?! Ezt szerintem ő már úgymond menet közbe találta ki hogy "na ez jól jött, hogy nem tudja leíratni, akkor csinálok már valami,t úgy se az Én nevemen van". Csak erre tudok gondolni...vagy már fogalmam sincs mire gondoljak...
2017. márc. 15. 14:34
 15/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
55%
A gond csak az, hogy amíg a te neveden van, addig BÁRMILYEN rendszám alapján azonosított szabálysértés miatt téged vesznek elő. Gyorshajtás, parkolás, matrica nélkül közlekedés, piroson áthajtás, cserbenhagyás, neadjisten valami bűncselekmény... És pont az lenne a lényeg, hogy előkerüljön legalább az adásvételi. Sokkal több kárt tudnak okozni neked, mint a hiányzó tizes.
2017. márc. 15. 15:46
 16/29 anonim ***** válasza:
Amig a te adasvételidet nem tudod leadni/nem fogadják el tőled,addig róla nem is tudnak. Meg lehet, kamu címet/nevet/igazolványszámot adott meg.
2017. márc. 15. 16:12
 17/29 A kérdező kommentje:
Így van! Már nem az a 10-es érdekel...kerüljön le a nevemről. Lehet elmegy egy nap 10 benzinkútra aztán telerakja és elhajt...az 600 liter benzin...ő nagyon jól jár...én nem...de állítása szerint balesetezett de nem ő volt a hibás és mondta h jön majd pénz a biztosítótól nekem és majd megegyezünk. Ezt akkor mondta mikor még úgy volt hogy küldi a papírokat. Valamelyik nap is azt mondta mikor végre elértem hogy az autó összetörve szétszedve áll az udvaron. A biztosítóm azt mondta nem volt megkeresés más biztosítótól hogy történt volna valami. De mivel állítása szerint nem ő volt a hibás (ha volt is baleset) nyilván azt mondja a baleset okozójának hogy "figyelj nekem nem kell hogy rendezd a károm (mert az a pénz nekem jött volna) intézd a sajátodat és kész" vagy zsebből megoldották. De már annyira zavaros az egész és annyi mindent átforgattam a fejembe és nem találok megoldást. És az is hihetetlen hogy az okmányiroda csak azt a nagyon jó tanácsot tudj adni hogy keressem föl....és a legelszomorítóbb hogy a rendőrség se tud mit kezdeni vele....
2017. márc. 15. 16:17
 18/29 A kérdező kommentje:
16-os: A rendőrségen megnézték rendszerbe és nem kamu adatokat adott meg. Minden stimmel ami az adásvételin van
2017. márc. 15. 16:18
 19/29 anonim ***** válasza:

50ezres vételár.... jó adag pofátlanság kell ugyan hozzá, de semmi csodálkozni való nincs azon, hogy nem is akarja átíratni.

Lényegében egy roncsot vett meg, azt nem tudjuk, hogy pontosan mi célból (alkatrész, "csapatós autó", vagy más), és nem akar az átíratásra a vételárnál is többet kifizetni.

Ez a vevő részéről csalás, és nagyon jól jött neki, hogy az okmányiroda vissza dobta az eladó szerződését.

Valahogy el kell érned, hogy lekerüljön a nevedről az autó, mert hosszú távon további kellemetlen értesítőkre számíthatsz, ha az nem történik meg. Kötelező biztosítás, teljesítmény adó...

Mondanám, ha nincs más megoldás, nem boldogulsz az átíratással, lepd meg az okmányirodai ügyintézőt "akkor kértem a végleges forgalomból kivonást" kezdetű monológgal, de az sem járható, mert akkor kérik a rendszámot, plusz illetéket kell fizetni.

2017. márc. 15. 21:27
 20/29 A kérdező kommentje:
Gondoltam arra is de ha a "kedves" vevő valamilyen oltári nagy csoda folytán mégis csak bemegy átíratni akkor szintén engem büntetnek meg....bár annak az esélye hogy át akarja íratni annyi hogy nyerjek a lottón...pláne hogy nem is lottózom :D De mint látjátok milyen szerencsés vagyok tuti hogy valahogy rontanék a helyzeten!
2017. márc. 15. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!