Eladtuk az autónkat, de egy nap után visszahozta a vevő. Nem lett átíratva, de mi leadtuk az adásvételit az okmányirodába. Hogy tudnánk eladni az autót megint?
Az okmányirodába hülyeségeket beszélnek. Miért ne lehetne eladni külföldinek?
Hogy hozta vissza a vevő?ki volt fizetve, és visszakérte a pénzt, vagy hogyan?
Az az ő baja. Nem tudja bizonyítani, hogy nem lopta tőletek.
Neked ott az ő általa aláírt példány, tehát tudod bizonyítani, hogy megvette tőled, a felelősség az övé, akár ha nálad is van fizikaliag a jármű. Nyugi.
Na most egyrészt mi az, hogy nem tud vele mit kezdeni? Megvette, onnantól kezdve meg az ő gondja. Én ilyen indokkal nem adtam volna vissza a pénzt. Az meg mi, hogy eltépte a papírt? Ritka gyökér egy valaki lehet.
A másik meg, mi az, hogy nem lehet eladni külföldinek? Ekkora baromságot is már régen hallottam.
Kétszer is voltunk az okmányirodában és mind a két alkalommal az mondták hogy nem lehet külföldinek csak kivonatva (forgalmi, rendszám leadva) majd az okmányiroda ad egy papírt amivel tud közlekedni még át nem íratja.
A lényeg: mint utólag kiderült nyaralni volt itt ezért nem tud kezdeni a kocsival, visszahozta, a pénzt nem kérte vissza, én meg újra szeretném eladni az autót másnak.
Ja hát ha a pénzt nem kérte vissza, akkor okés a dolog.
Namármost, akkor az a gond ugyebár, hogy az eladás ügye már megkezdődött, ugye? Tehát nem tudtok mit kezdeni ezzel.
De kérdem én, ha nem lehet eladni, akkor milyen ügyet indítottak el az okmányirodában? Én erre kérdeznék rá az okosoknál a hivatalban.
Valóban igaz, hogy ki kell vonatni forgalomból a külföldre értékesített autót, de csak az unión kívüli országok esetében!
Uniós országba viheti lábon saját rendszámmal.
Nem uniós országba való értékesítésnél pedig be kell menni az okmányirodába az adásvételi szerződéssel és leadni a rendszámot. A forgalmi engedélyt vissza adják érvénytelenítve. A járművet átmenetileg kivonják forgalomból.
Az okmányirodai dolgozó téged szivat! Nem tudom milyen eljárást indított meg, de az egész procedúra nem tart 15 percnél tovább!
Vidd be a rendszámot és a forgalmit, aztán lesz egy forgalomból kivont autód, amire nem kell semmilyen adót/biztosítást fizetned. Viheted a MÉH telepre, ahol még adnak is érte egy kis pénzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!