Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Érintheti negatívan a bonus-ma...

Érintheti negatívan a bonus-malus besorolásomat, ha egy kis kategóriás személygépkocsim egy pick-upra cserélem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Valahol olvastam, hogy a bonus-malus besorolásom

nem változik ha a következő autóm ugyanabba a kategóriába tartozik. Ez mit jelenthet? Például: Ha egy 1.1-es Clio

után vennék egy 2.5-ös Mitsubishi l200-at ami szintén személygépjármű változik-e valami? És ha az tehergépkocsi?

2010. máj. 4. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy a Bonus miatt-e, de nagyságrenddel több lesz a biztosítás, ismerősöm épp most járt így, úgyhogy már árulja is az autót..
2010. máj. 4. 09:34
 2/6 anonim ***** válasza:

A bonus-malus besorolást kizárólag az általad, vagy együttesen (ahol mindkét vagy több résztvevő - köztük te - is hibáztatható a balesetért) okozott baleset befolyásolja, más nem.

maci

2010. máj. 4. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:

"A bonusz-malusz besorolás sajátossága, hogy csak azonos járműkategóriákon belül lehet a bonusz besorolást átvezetni az eladott, vagy forgalomból végleg kivont járműről, a frissen vásárolt gépjárműre.

Személygépjárműről – Személygépjárműre

Motorkerékpárról – Motorkerékpárra

Tehergépjárműről – Tehergépjárműre"

2010. máj. 4. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kerülsz rosszabb besorolásba, ha azonos kategórián belül vásárolsz autót.

B/M nem függ az autó paramétereitől, csak személyautó legyen!

2010. máj. 4. 15:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítségét. A kérdésemre megkaptam a választ, hogy mit is jelent az azonos kategória. A magasabb biztosítási díjjal meg kell barátkoznom, az autó a munkámhoz kell. Szerencsére a legmagasabb bónusz fokozatban vagyok, így már nem olyan nagy a különbség.
2010. máj. 5. 10:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Haszongépjárműből vegyél dízelt, az valamennyire kompenzálja a biztosításból adódó többletet.
2010. máj. 5. 14:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!