Oktatóautóban kart tettem, nekem kell megtéritenem?
Figyelmetlensegemből neki tolattam egy fának, kitört a hátsó szélvedő. Az oktató szerint nekem kell megtéritenem a kárt, én úgy tudom hogy a bitosító fizet.
Vagy tévedek?
8-as vagyok:
Az első hozzászólást elég gyorsan meg is kaptam. :)
Én nem azt mondom, hogy fizesd ki!!!
Te ismered az iskolát és az oktatót. Te tudod, hogy milyen viszonyban állsz velük, hogyan tudsz alkudozni.
Nem az első órád volt, ezért valljuk be, hogy Te vagy a ludas gyakorlatilag. Tudom-tudom jogilag az oktató a hunyó. De ez akár a saját autóddal is megtörténhetett volna mondjuk 2-3 héttel később és akkor nem is lenne kérdés.
Értem én, hogy mindenki azt mondja, hogy a jog szerint ne fizess, de mi van a való világgal? Nem csak fekete-fehérből áll a világ, hanem van egy marha széles szürke sáv is. Ha Te sarkosan ellenállsz, ahogy azt itt mindenki javasolja (mert a jog ugye ezt mondja), akkor benne van a pakliban, hogy "tájékoztatja" az oktató a vizsgabiztosokat.
Ahogy kezdtem is, nem akarlak arra rábeszélni, hogy fizess. Inkább csak az érem másik oldalát mutatom. Én a helyedben nyíltan beszélnék az oktatómmal (ennyi idő után már csak jóban vagytok valamennyire) és igyekeznék elérni egy kompromisszumus megoldást.
a 13-as a legdörzsöltebb válasz.
amúgy perszehogy szopóba tesznek, mert fosol a vizsga miatt, tehát fizetsz..
ügyes társaság. Amúgy nem is oktathatnak biztosítás nélkül. Ha mégis, akkor becsapták a biztosítót.
Gondold át okosan. Amúgy nem te vagy a hibás.
Őszintén nem kezdtem el reklamálni, hnap vizsgázok :D
Azt mondta hogy majd megbeszéljük, hogy mennyit kell fizetnem, elmentünk egy ablakoshoz, 2 re vitte az autót.
Gondolom hnap reggel közli, hogy mennyibe került neki.
Majd akkor megbeszélem vele, de igen én is magamat érzem felelősnek mert már nem most kezdtem el vezetni.
"Még mielőtt rájuk rúgod az ajtót, nézd meg, hogy pontosan mit írtál alá beiratkozáskor. A károkozásra vonatkozóan szokott benne lenni egy-két bekezdés."
Teljesen mindegy, hogy mi van az autósiskola papírjában. A kresz kimondja, hogy az oktatás és a gyakorlati vizsga során az oktató minősül vezetőnek (ahogy előttem belinkelték). A kresz pedig egy rendelet, pontosabban a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. Egy szerződés nem írhat felül egy rendeletet.
"Majd akkor megbeszélem vele, de igen én is magamat érzem felelősnek mert már nem most kezdtem el vezetni."
Akkor minek jössz ide kérdezni?
Vedd magadra, fizess mint a hülye, remélem meg is buksz.
Élhetetlen szerencsétlen.
Jogilag nem te vagy a hibás.
Ameddig nincs jogosítványod, az oktatóa felelős mindenért. Ha a vizsgán elkezdesz száguldozni a járdán, és 5 embert elgázolsz, akkor is ő a felelős, mert nem akadályozta meg. Nem te vagy a vezető, hanem az oktató, ennyi.
De kár beléd minden szó, született lúzer. Az oktatót meg pofán kéne vágni, hogy kihasználja az ilyen lúzereket.
Ha te most nem, valaki majd egyszer megteszi vele.
Múltkor nem te karamboloztál a vizsgán?
Miket találsz még ki?
"Crisopher":
Az addig szép és jó, hogy kiemelsz egy mondatot a teljes szövegből, de ha az egészet olvasnád össze, akkor esetleg leesne, hogy nem ez volt a mondanivalóm.
Baromi könnyű ám távolról, ismeretlenül, tét nélkül görcsösen ragaszkodni a joghoz. Egy szóval sem vitatkoztam egyébként ezzel. És elhiszem, hogy Te (és még mások is) biztos keménykednél az oktatóval. Szíved joga. Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a kérdező mérlegelje azt is, hogy mivel járhat az, ha az itteni válaszolókra hallgat. Nem ismerjük a körülményeket és a személyeket. Ha olyan az oktató, akkor lehet 3-4 bukott vizsgáig meg se fog állni a kérdező. Megéri? Tegnap tette fel a kérdést és ma van a vizsgája. És ahogy már írta, menetközben szóban megegyeztek. Szerintem ebben az esetben ez az elfogadható megoldás mindkét fél részére.
Volt itt nemrég egy másik eset (forgalmi vizsgán baleset defekt miatt). Abban esetben valószínűleg neki mennék az iskolának. De akkor sem hülye gyerek módjára, fejjel a falnak, mert akkor könnyen visszanyalhat a fagyi.
Kérlek mondd, hogy nem fizettél. Azért nem 2000 forintról van szó.
Amúgy én is azt ajánlottam volna, hogy húzd az időt, mondd, hogy jó majd ezen meg azon a napon hozod a pénzt, aztán miután átmentél a vizsgán, mondd meg, hogy eszed ágában nincs.
Mit tettél végül?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!