Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit tehetek ha friss jogsissal...

Mit tehetek ha friss jogsissal ütkoztem?

Figyelt kérdés
2014.11 hoban szerezte jogsiát az a fél akivel mai napon ütkoztem, az autón nem volt kint a T betü ami ha jol tudom nem is kötelező. Jelen esetben az történt hogy erős fékezéseire már az ütközés előtt felfigyeltek majd mikor előzni akartam erősen fékezett majd a kocsim bal eleje az ő kocsija jobb hátulját érintette. A helyszínen elismertem hibám de az általa elmondottakat újragondolva hogy említette hogy ez a jogsi megszerzése óta a 4. Alkalom elgondolkoztam. Mit tehetek?

2015. febr. 6. 22:49
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
78%

"majd a kocsim bal eleje az ő kocsija jobb hátulját érintette."

Jobbról akartál előzni? Kezd érdekessé válni a dolog!

2015. febr. 7. 08:18
 22/39 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol laksz de van az ugy hogy jobbra kanyarodás masik sávban történik mint az egyenesen, ahogy hogy ez megtörténhessen jobbra sávot kell valtani 😊
2015. febr. 7. 08:43
 23/39 anonim ***** válasza:
89%

Annak, hogy mióta van jogsija bármelyik félnek, semmi köze a balesethez. A jogosítváény a megszerzés napjától ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel ruházza fel a tulajdonosát, mint negyven évvel később.

Ha már korábban felfigyeltél arra, hogy bizonytalanul vezet, akkor a józan paraszti ész is azt diktálja, hogy nagyobb körültekintéssel közlekedj a közelében.

Ha a te kocsid bal eleje ütközött az ő kocsijának jobb hátuljával, akkor te jobbról akartál előzni. Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben.

Az pedig, hogy eddig hány baleset részese vagy okozója volt, szintén nem befolyásolja az ügyet.

Ne ezen rugózzál, ne kifogásokat keress, hanem nézz szembe a tényekkel: nyolc éve van jogosítványod, nyolc éve vezetsz állítólag balesetmentesen, de most nem a körülményeknek megfelelően reagáltál. Te hibáztál, és ezen nincs mit szépíteni. Legközelebb, ha egy fa fekszik keresztben az úton, akkor azt fogod hibáztatni? A megfelelő sebesség és követési távolság megválasztása a te dolgod! Örülj, hogy nem lett nagyobb baj az esetből, és a másikra mutogatás és kibúvók keresgélése helyett inkább tanulj az esetből.

Gondold végig, hogy hogyan tudtad volna elkerülni, mit kellett volna másképp csinálnod - a többi közlekedő viselkedésén ugyanis te nem tudsz változtatni. A sajátodén viszont igen.

Akkor leszel majd igazán tapasztalt és jo gépjárművezető, ha az ilyen szituációkat időben felismered és megfelelően tudsz rájuk reagálni. A gázt a hülye is tudja nyomni, de biztonságosan közlekedni meg kell tanulni - és az ilyen esetekből tud tanulni az ember.

2015. febr. 7. 08:51
 24/39 anonim ***** válasza:

"Annak, hogy mióta van jogsija bármelyik félnek, semmi köze a balesethez. A jogosítváény a megszerzés napjától ugyanolyan jogokkal és kötelességekkel ruházza fel a tulajdonosát, mint negyven évvel később."

Igen, tudom, két évig kezdő jogsi, de annak, hogy nem vontathat, nincs köze az esethez. Mielőtt még valaki belém köt.

2015. febr. 7. 08:52
 25/39 anonim ***** válasza:

Ja, hogy ráadásul egy sima sávváltás miatt mentél bele?

Így mindjárt más a helyzet, főleg nem értem, minek mentél annyira közel, hogy belerohanhass.

2015. febr. 7. 09:08
 26/39 anonim ***** válasza:

Nem tudsz tenni semmit, az eset megtörtént. Ha kamerád lenne, akkor is max a youtubera tudnád feltenni a videót, mert nem bizonyít semmit, max azt, hogy te közel mentél.

Ha látod hogy hogy vezet, időd van rá felkészülni, egy dolgot tehetsz, két féle képpen. Távoltartod magadtól, vagy megelőzöd szépen gyorsan, vagy lemaradsz tőle.

Elmesélek egy kis történetet is, Egyik ismerősöm apósa vett egy pár éves városi terepjárót, azt hiszem valami Hondát. Volt rajt vonóhorog, a kocsit kölcsön is kérte ismerősöm, hogy hadd ne az ő régi zsigulijával húzzon már utánfutót, örül ha megy az autó. Hát az após oda is adta neki a kocsit, ami kb. 2 napja volt nála.

Ismerősöm arra is akarta használni amire elkérte, utánfutózásra, csak valamit benézett, és amikor akarta kézzel ráakasztani a megrakott utánfutót, az utánfutó meglódult, és megtörte a kocsi hátulját, nem volt vészes, festék jött le, kicsit behorpadt, de hát így mégsem adhatja vissza, hívta a karosszéria lakatos ismerősét, hogy meg kellene csinálni, el is vállalta. Emberünk beült az autóba, elindult a karosszérialakatos felé. Út közben pedig eszébe jutott, hogy őneki bizony nincs pénze, inkább a biztosítóra bízza, a kb. 4 km-es úton rátalált a szerencsétlenre, aki nagyon benn volt kocsija seggébe, ideális körülmény, szemből senki, gyalogos pár sétál, de azok is messzebb, hát szegény "macska" nem át akar futni a kocsi elött, és durr...

kocsi hátulja törött, személyi sérülés nem történt, de azért a rendőröket kihívta emberünk.Egyértelműen az lett a hibás aki belement, a biztosító fizetett, ismerős boldogan sikerrel zárta a napot.

Az apósa nehezen, de elfogadta hogy tört a kocsi, de semmi gond a biztosító intézi, meg hát senkinek nem lett baja.

Szóval így menj közel bárkihez is, még városon belül is.

2015. febr. 7. 10:16
 27/39 A kérdező kommentje:
persze itt nem arról van szó hogy én nem vagyok hibás, arról hogy ő is. Na mindegy elfogadom majd meglatjuk mit reagál a biztosító, csak felfigyelnek a krónikus baleset okozókra is egyszer.
2015. febr. 7. 10:29
 28/39 egySanyi ***** válasza:
90%
Ismét le lehet pontozni (nagy ívben le...rom) de ebben az esetben te vagy a baleset okozója, akinek nekimentél ő meg a vétlen áldozat. Tovább magyarázhatod itt az igazadat, de ebből már jól úgyse jössz ki. Lapozz.
2015. febr. 7. 10:59
 29/39 A kérdező kommentje:
ez a felfogás nem élet szerű Sanyi,
2015. febr. 7. 11:56
 30/39 A kérdező kommentje:

27. § Követési távolság

(1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni.

(2) Olyan járművel, illetőleg járműszerelvénnyel, amelynek megengedett együttes tömege a 3500 kg-ot vagy hosszúsága a 7 métert meghaladja, lakott területen kívül másik jármű mögött olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy - előzést végrehajtó - személygépkocsi biztonságban besorolhasson.

Nincs szükség ilyen követési távolság tartására

a) ha

- a vezető előzésre készül fel,

- az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van, vagy

- az úton az előzés tilos,

b) fegyveres erők oszlopban haladó gépjárművei között,

c) egy nyomon haladó jármű (kétkerekű motorkerékpár, segédmotoros kerékpár vagy kerékpár) követése esetén.

(3) A jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.

(4) Hatályon kívül helyezve!

Ez nektek mit mond?

"Nincs szükség követési távolság tartására

- az úttest menetirány szerinti jobb oldalán két vagy több forgalmi sáv van,"

2015. febr. 7. 13:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!