Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit tehetek ha friss jogsissal...

Mit tehetek ha friss jogsissal ütkoztem?

Figyelt kérdés
2014.11 hoban szerezte jogsiát az a fél akivel mai napon ütkoztem, az autón nem volt kint a T betü ami ha jol tudom nem is kötelező. Jelen esetben az történt hogy erős fékezéseire már az ütközés előtt felfigyeltek majd mikor előzni akartam erősen fékezett majd a kocsim bal eleje az ő kocsija jobb hátulját érintette. A helyszínen elismertem hibám de az általa elmondottakat újragondolva hogy említette hogy ez a jogsi megszerzése óta a 4. Alkalom elgondolkoztam. Mit tehetek?

2015. febr. 6. 22:49
1 2 3 4
 11/39 jackson666 ***** válasza:
52%
Hát érdekes eset ha indokolt volt a fékezése akkor nincs gond de indokolatlanul hirtelen fékezni nemszabad ez is ke van irva a kreszbe. De ha látom hogy valaki ilyen örült módjára fékezget elöttem vagy le előzöm vagy tart egy nagyobb követési távolságot. Mondjuk valaki rzt csinálná velem hogy indokolatlanul hirtelen nagyot fékez. Tuti keüvöltöm ugy hogy beszarik behugyozik.
2015. febr. 6. 23:32
 12/39 anonim ***** válasza:
77%

"Épp neztem is hogy vezet, mindenkire tapad majd ha villan a fék lampa besatul.. "

Ha ilyen embereket látok az úton, alapvető, hogy igyekszem minél távolabb kerülni tőle.

Te is láttad előre, hogy balesetveszélyesen vezet a szerencsétlen, szépen le kellett volna maradnod tőle, nem pedig a közvetlen közelében manőverezni.

Nem te voltál a hibás, de vezetni úgy kell (szerintem), hogy feltételezed, hogy az utakon mindenki elmeháborodott. Főleg, ha előre látod is, hogy az.

2015. febr. 6. 23:46
 13/39 anonim ***** válasza:
Egyél kevesebb zs vitamint, az növeli a reflexeket.
2015. febr. 6. 23:47
 14/39 anonim ***** válasza:
84%

"Tuti keüvöltöm ugy hogy beszarik behugyozik."

Igen, úgy tudom, a KRESZ is pont ezt javasolja az adott helyzetben... vagyis, várj csak, mégsem!

2015. febr. 6. 23:48
 15/39 A kérdező kommentje:
Hat aki velem ert egyet annak javaslom vegyen egy kamerát aki meg nem velem az éljen at egy ilyen helyzetet. Ez egy vitára erdemes téma nem kétséges. Viszont amit erdemes belátni hogy ha az előttünk levő szinte bármit megtehet akkor nagy bajban vagyunk.
2015. febr. 6. 23:57
 16/39 anonim ***** válasza:
53%

Vegyél meg néhány leckét!

Mindenki biztonsága érdekében.

És az oktatót kérdezd meg ezekről..... Mert nincs valós képed a közlekedési szabályokról.

2015. febr. 6. 23:58
 17/39 egySanyi ***** válasza:
39%
Elismerted a hibádat? Igen, nincs több kérdésem. Most meg magyarázod itt az igazadat, figyelmetlen voltál fogd fel tanuló pénznek.
2015. febr. 7. 00:08
 18/39 anonim ***** válasza:
87%

Engem azért ugattak le nemrég az úton mert menni mertem és kint van a T betű, szép világ ez :) (le is fogom venni valszeg)

Nahmost:

1. Te nem tudhatod, hogy ő miért fékezgetett, lehet, hogy előtte is szarul haladtak, úgy észlelte, hogy szar az út, vagy bármi. Nem mondom, hogy nem szabálysértés, de ezért eléggé ritkán büntet a rendőr.

2. Követési távolság. Magyarázzam? Akkor is belemész ha egy gyerek ugrik ki elé és hirtelen fékeznie kell.

3. A kamera nagyon jó dolog, én is használom, de ebben az esetben csak azt bizonyította volna, hogy te többször is hibáztál, és ha rendőrt hívtok, akkor még jól meg is csesznek téged.

4. Nem fogom fel. A kocsid bal elejével az ő jobb hátulját? Ez hogy sikerült? Vagy ő hajtott ki előtted bal irányba, vagy te hajtottál bele jobbról. Egyik se tűnik logikus lépésnek.

És akkor útmutató az ilyen helyzetekhez:

Ha valaki fékezget előtted, meg lassítgat, akkor nem tapadunk a seggére. Amúgy se, de ilyen esetben főleg nem. Tisztes távolból követjük és ha adódik rá lehetőség, akkor előzzük ki. Előzés esetén se 10cm-es távolságból ugrunk ki mellé, hanem ha lehetséges, már korábban, távolabbról, hisz onnan gyorsítunk fel. Persze előfordul, hogy ez nem teljesül mindig, de igyekszünk a szabályos előzésre.

Mivel már elismerted a hibádat, nem tudsz mit tenni. Ha pedig nem ismerted volna el, és rendőrt hívtok, akkor te szívtál volna, még a perköltséget és a rendőri kivonulást is te fizethetted volna.

A hátulról ütközést nagyon ritka esetben ússza meg a hátsó autós. Akkor ha az előtte lévő beletolatott (kamera erre jó), vagy pl ahogy más is írta, bevágtak eléd féktávon belül.

Szűrd le a tanulságot inkább, és ne kibúvót keress a saját hibád elől.

2015. febr. 7. 00:48
 19/39 SándorÚr ***** válasza:
Indolkolatan erős fékezés fogolma létezik de csak az autópályán, de bizonyítani szinte lehetetlen. Most a biztósító felfogja ajánlani neked, hogy fizesd ki az okozott kárt vagy ugrik a bónuszod mínusz kettőt.
2015. febr. 7. 03:48
 20/39 anonim ***** válasza:
89%

1. A kresz szerint akkor tartod a MEGFELELÖ követési távolságot, ha a másik HIRTELEN fékezésekor is meg tudsz állni idöben. Ezt nem tartottad be.

2. Ha látod, hogy valaki indokolatlanul sokat és túl hirtelen fékez, akkor miért mentél annyira közel hozzá, hogy belecsússz az elsö adandó alkalmommal? Ez a te hibád.

3. Hiába van kamerád, azzal csak annyit bizonyítasz, hogy nem tartottál kellö követési távolságot, azaz magadat húzod a csöbe!

4. Ha nem agresszív, rátapadós sítusban vezetnél, hanem betartottad volna a kresz és a józan ész szabályait, akkor most nem lenne problémád.

2015. febr. 7. 08:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!