Mit tehetek ha friss jogsissal ütkoztem?
Figyelt kérdés
2014.11 hoban szerezte jogsiát az a fél akivel mai napon ütkoztem, az autón nem volt kint a T betü ami ha jol tudom nem is kötelező. Jelen esetben az történt hogy erős fékezéseire már az ütközés előtt felfigyeltek majd mikor előzni akartam erősen fékezett majd a kocsim bal eleje az ő kocsija jobb hátulját érintette. A helyszínen elismertem hibám de az általa elmondottakat újragondolva hogy említette hogy ez a jogsi megszerzése óta a 4. Alkalom elgondolkoztam. Mit tehetek?2015. febr. 6. 22:49
1/39 anonim válasza:
Ugyanazt, mintha nem friss jogosítványa lenne - eleve nem ertem, ennek egyáltalán mi a jelentösége?
2/39 A kérdező kommentje:
Annyi hogy nyilván az előtted haladó is hibázhat indokolatlan erős fékezéssel. Ha en megyek valaki elott es kretenul fekezek es ezzel okoztam harom honap alatt tegyük fel 4 balesetet hogy belém jöttek akkor soha nem voltam hibas?
2015. febr. 6. 23:01
3/39 A kérdező kommentje:
Lehet nem tudom érthetően elmondani, nyilván ha meg kell állni akkor meg kell, a követési távolságot be kell tartani, nekem 2007 óta van jogsim, soha még karcolás sem volt, nyilván a baleset az baleset. A történet ezer oldalról kikezdhető, de az a kerdes hogy csak az lehet a kár okozó akibe bele mennek? Vagy akibe bele mennek az is?
2015. febr. 6. 23:05
4/39 anonim válasza:
Bizonyítsd be hogy ő a hibás és akkor fizeti a biztosítója a károd. De ha te voltál a hibás akkor nem tudsz mit tenni, esetleg megkínálod egy pálinkával mielőtt kiér a rendőr... :DD
5/39 A kérdező kommentje:
Ez azert vicces, de utana járok mert ez igy nagyon nem jo. Épp neztem is hogy vezet, mindenkire tapad majd ha villan a fék lampa besatul.. Erre előttem is.. Egy mindkét fel hibajában kiegyeznék talan, de akinél mar négy belefutas van ott baj van
2015. febr. 6. 23:10
6/39 Dörmögő válasza:
Az elöl lévő csak akkor lehet hibás ha pl téged leelőzolött, és féktávon belül elédsorolva lefékezett. Mivel nem ez történt így egyértelműen te voltál a hibás.
7/39 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ezt le kell majd nyelnem, beszerzek egy kamerát...
2015. febr. 6. 23:14
8/39 anonim válasza:
Nem hibáztathatod.
A Kresz-ben le is van írva, hogy olyan követési távolságot kell tartani, hogy az előtted haladó hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni...
Ráadásul még észlelted is, hogy az előtted haladó hirtelen fékezve, bizonytalanul közlekedik, mégis közel mentél hozzá.
Lehet ő csak segíteni akarta az előzést a lassítással, ami erőteljes fékezésben nyilvánult meg, de ez részletkérdés - nagyobb távolságot tartva kellett volna megelőzni, főleg úgy, hogy fel is figyeltél a bizonytalanságára.
9/39 A kérdező kommentje:
hja csak azert kicsit kiakaszt nyilván nem 5 ev rutinnal kezdenek el egybol vezetni az emberek de akkor mar ne szégyelljék feltenni a T táblát ha már bénák. foleg itt Bp n.
2015. febr. 6. 23:30
10/39 A kérdező kommentje:
Leginkabb magamra vagyok merges hogy kamerát eddig nem vettem 😩
2015. febr. 6. 23:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!