A vevő vissza élhet az autóval, ha már megvette?
11/19 A kérdező kommentje:
Közben már fel sem tudjuk hívni a srácot, kikapcsolta a telefonját... Valószínű, hogy tényleg nem is valósak az adatai. :( Ez van ha az ember hisz embertársaiban. A megadott címe valami hivatalos intézménynek a címe... Remek. Na ilyenkor mi van? Mi van akkor, ha nem íratja át az autót, és kiderül, hogy valótlan adatokat adott meg. Nem fognak minket elővenni? Esetleg nem verik ránk az autó forgalomból kivonásának a ktg-ét? Vagy ilyesmi? Vagy az okmány iroda nem is foglalkozik azzal, hogy "kutasson" a tulaj után?
AZ van, hogy ha szándékosan bűncselekmény elkövetéséhez vették az autót, akkor össze kell magad szedni, hogy bizonyítsad: nem voltál benne.
Hamis adatokat beírni egy szerződésbe okirathamisítás. Aláírta két tanú is. Tanusították hogy a beírt adatok egyeznek a személyiben lévővel. Ja, nem volt személyi? ettől kezdve mindenki sáros aki aláírta azt a szerződést. Te is.
2013. aug. 14. 12:03
Ne ilyesztgesd már! Hiszen egybehangzóan állíthatják, hogy volt személyi, azt nem kötelesek megállapítani tudni, ha hamisítvány, szóval egyedül a vevő sáros, nyomozza ki a hatóság hogy ki volt ahogy akarja, majd segítenek egy fantomképet rajzolni róla.
2013. aug. 14. 14:13
Egybnehangzóan állítják hogy volt személyi. Egyre jobb, ezt már úgy hívják hogy hamis tanuzás, ezért már letöltendő jár, ne bíztasd már hülyeségre.
2013. aug. 14. 14:43
15/19 A kérdező kommentje:
Egyébként nem értem, hogy miért kellene nekem leellenőriznem az ő személyi igazolványát?! Voltunk tegnap a rendőrségen, ott is elmondtuk, hogy mi történt, illetve a házunkban van kamera, amely rögzítette, amikor ki-be mentünk a lakásból. Bankban ellenőriztettük a pénzt, amit kaptunk, bár a srác nem ment e, de a parkolóban lévő (?) kamera egyértelműen rögzíthette, ahogy átadjuk a papírokat, és megkapjuk a pénzt. Innentől kezdve nem értem, hogyan vádolhatnának meg akármivel is. Az, hogy a vevő nem valós adatokat ír be a szerződésbe, az nem az én saram. Ha meg így nem érvényes a szerződés, akkor meg lopásnak minősül, hogy elvitte az autót. Hát remélem nem lesz semmi, és csak el akarta kerülni az átírási ktg-eket a pasas.
Azt szeretném megkérdezni, hogy eredetiségvizsgálatra ki vitte a kocsit? Mert a nélkül nem írják át. Ha az eladó vitte, akkor bármi lehet. Mi már estünk arcra.
2013. aug. 14. 17:49
17/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem iratta át az autót aki megvette. Megkérdezhetem, hogy nálatok mi történt?
Tisztelt Kérdező!
Szakmámba vág a kérdése, amennyiben a szerződésben percre pontosan rögzítették a gépjármű és annak okmányainak átadását-átvételét, valamit ezt le is jelentette az okmányirodánál, elméletileg az Ön részéről a bűncselekmény nem valósúlt meg. Azért írtam, hogy elméletileg, mert olyan országban élünk, ahol ez nem mindig esik egybe a gyakorlattal. Adásvételnél, mindig ellenőrizni kell a felek adatait, az erre a célra szolgáló személyazonosító okmányokkal(szem.ig. lakcímkártya, jogosítvány, útlevél) Mivel Ön kiderítette, hogy a cím semmiképp sem valós, és sok más tényező is arra mutat, hogy nem tisztes szándékkal vették meg az autóját, nem kizárt, hogy lesz még folytatása az ügynek. Amennyiben nem iratja át az autót a vevő, záros határidőn belül kivonják a forgalomból az autót. Az gépjárműadó megfizetését sem befolyásolja, mivel a tárgyévi adó még Önt terheli. Javaslom kérje meg a hátóságot, hogy ellenlőrizzék a vevő személyazonosságát, amennyiben valótlan adatokat adott meg, bűncselekményt követett el, igy hivatalból eljárást fognak indítani.
Üdvözlettel:
Sz.B.
2013. aug. 16. 01:26
Mivel Te nem vagy szakértő, nem kell tudnod, hamis-e a irat amit adott (mert illene megnézni), persze ezt lehet "behazudni is". Csak sajnos már kiderült, hogy Te nem kérted el az iratait, mivel nem is volt. Most már késő, de ha "behazudtad" volna, hogy az adatait valósnak hitted az általa adott iratokból megítélve, mivel te nem vagy okirat szakértő, jóhiszemű eladóként semmi problémád nem lehetett volna belőle. Így sajnos lehet! Kérdés a tanúkkal mi a helyzet.
2013. aug. 16. 13:10
Kapcsolódó kérdések: