Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A vevő vissza élhet az autóval...

A vevő vissza élhet az autóval, ha már megvette?

Figyelt kérdés
Tehát eladtuk az autónkat, ki is töltöttük a hivatalos adásvételi szerződést, de aki vette, annak nem volt itt a személyi igazolványa (sem már irata), mert ellopták. Viszont tudta fejből az információkat, így beírta. A pénzt odaadta, azzal rendben volt minden. Lehet ezek után még gondunk belőle?
2013. aug. 13. 12:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Imádkozhattok, hogy az adatai valósak legyenek.

Az adás-vételit pedig sürgősen lejelenteni az okmányirodában!

2013. aug. 13. 13:13
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen, imádkozunk is, ezt baromira eltoltuk. Egyébként ilyenkor amíg nincs lejelentve, hogy eladtuk, mit tud csinálni? Mármint nekünk rosszat?
2013. aug. 13. 13:19
 3/19 A kérdező kommentje:
És mi van ha nem valósak az adatai?
2013. aug. 13. 13:20
 4/19 anonim ***** válasza:

Amíg nem tudod okmányirodai papírral igazolni, hogy már nem a tiéd az autó, minden -az autóval- elkövetett szabálysértés, bűn miatt meghurcolhatnak!

A legenyhébb a tilosban parkolás, autópályadíj, de bármilyen más bűncselekményt(csempészés, halálos baleset, stb.) is elkövethetnek azzal az autóval ami nincs a nevedről leírva! Nem mondom, hogy ez így lesz, de ez is megtörténhet, volt már rá nem egy példa!

2013. aug. 13. 13:53
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok! Még a végén a tanúkat is "meghurcolják". Szerinted véletlenül nem volt nála semmi okmány?
2013. aug. 13. 14:01
 6/19 anonim ***** válasza:

azonnal jelentsd az okmányirodán az eladást. ez egy igazi trükkös vevő volt.

kezdheted rágni a körmöd.

2013. aug. 13. 14:22
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is tudom, hogy marhaság volt... Elmentünk a rendőrségre, ott azt mondták, hogy azonnal jelentsük az okmányirodában az eladást, ami meg is történt, már meg is van az igazolás, hogy az autó nem a mi tulajdonunkban van. Még azt az információt kaptuk, hogy innentől elméletileg minket nem terhel felelősség már az autó irányába, és ha bármi büntetést, stb kapunk, akkor a papírra hivatkozhatunk, hogy már nem a mi tulajdonunkban van a gépjármű.
2013. aug. 13. 19:03
 8/19 A kérdező kommentje:
Így lehet még ebből gondunk szerintetek?
2013. aug. 13. 19:04
 9/19 anonim ***** válasza:

Miért nem kértétek el a jogsiját? Az csak van neki... és az is alkalmas személyazonosításra.

Amúgy nem biztos, hogy rossz szándékú, egy időben én sem hordtam a szigemet, már ki is esett belőle már a fotó, meg olvashatatlanná mosódott el a tinta, nem érdekelt az egész, de a számát azért ráfirkáltam mindenre, amíg végülis az érvényessége is lejárt, és ki nem váltottam az újat.

De az is lehet, hogy bontásra vette a kocsit, és hamis adatok benyögésével megspórolta magának az egész adminisztratív hercehurcát. De neked ezzel sem lesz dolgod, az ocsmányiroda küld neki egy felszólító levelet hogy irassa át, az visszamegy nekik címzett ismeretlennel, erre kifüggesztik az ocsmányiroda tablójára, hogy azonnal jelentkezzen, és ha x idő múlva sem történik semmi, akkor hatóságilag kivonják a forgalomból, és azzal fájront.

2013. aug. 13. 19:31
 10/19 anonim ***** válasza:
Így most már csak az lehet kellemetlen, ha esetleg nektek kell bizonygatni az ártatlanságot.
2013. aug. 13. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!