Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha eladok külföldre egy...

Ha eladok külföldre egy autót, akkor nekem kell kivonatnom forgalomból, vagy a vevő is megteheti?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy ukránok veszik meg az egyik autómat. A határon nem engedik ki szerencsére magyar rendszámmal, de a vevő spórolni akar a "Z" rendszámon, és Záhonyig el akar menni magyar rendszámmal, aztán majd ott akarja leadni. Ezért kell még neki egy meghatalmazás is.

Nekem ez fura, ha aláirjuk a szerződést, akkor már ő a tulaj, és azt intéz amit akar, nem?

Ha meg csak leveszi a rendszámot és bedobja a csomagtartóba, akkor se lehet bajom belőle?

Bár remélem, hogy kint nem engedik neki forgalomba helyezni, ha nincs itt kivonva...

2013. márc. 20. 20:32
 1/9 szántóvető ***** válasza:

ezek bonyolult dolgok és megszívhatod ha a vevő átver mert többé már nem tudod a nevedről leíratni az autót!tehát javaslom a szabályos utat:

[link]

2013. márc. 20. 20:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez nem a te dolgod. Megkötitek szabályosan az adásvételi szerződést, ő átadja az autó árát, te pedig átadod az autót és iratait, innen neked semmi köze a gépjárműhöz.

Neked nem kell meghatalmazást írni. Mire fel? Már nem a tiéd a gépjármű. Ő azt akarja, hogy mint a te tulajdonod, úgy vigye át a határon az autót, magyar rendszámmal, ehhez kell a meghatalmazás.

2013. márc. 20. 20:49
 3/9 A kérdező kommentje:

"Ő azt akarja, hogy mint a te tulajdonod, úgy vigye át a határon az autót, magyar rendszámmal, ehhez kell a meghatalmazás."

Nem, ő (elmondása szerint) a Záhonyi okmányirodában akarja kivonatni az én nevemben az autót...

Sajnos én is úgy tudom, hogy nekem kell leadnom a papirokat és a rendszámot.

2013. márc. 20. 21:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Neked kell leadni a rendszámot. Tehát a kedves ukrán vevő valamit simliskedni akar.
2013. márc. 21. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem se túl frankó ez, hogy addig megmarad a rendszám. Kereskedő vagy amúgy? Áfás az autó?
2013. márc. 21. 18:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha kereskedő lennék, bizonyára nem kérdeznék ilyeneket.

Megoldódott, negveszi egy magyar cég, és az ukránnal majd ők intézik a többit...

Én védve leszek.

:)

2013. márc. 22. 13:38
 7/9 anonim ***** válasza:

A helyes út a következő: (bár én egy szlovák rendszámost honosítottam magyarra)

Szépen elbandukoltok egy okmányirodába az adás-vételikkel, ahol az ELADÓ szépen kivonatja a forgalomból az autót. A kedves VEVŐ ha haza akarja vinni vagy kér rá ideiglenes rendszámot magának és hazaviszi azzal, vagy hozat egy trélert és rápakoltatja.

2013. márc. 22. 17:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Ami kimaradt:

"szépen kivonatja a forgalomból az autót és leadja a rendszámtáblákat"

2013. márc. 22. 17:07
 9/9 A kérdező kommentje:

Megoldódott: a srác tartotta a szavát, és a meghatalmazás segítségével Záhonyban elintézte a kivonást, a határig meg elvitték trélerrel, a híd után már használhatta az ukrán próbarendszámot...

:D

2013. márc. 29. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!