Ha egy autónak nincsennek okmányai akkor azt hogyan lehet üzembe helyezni? Sok vele a munka, szaladgálás és kb. mennyi pénz kell hozzá?
Nos ha rendszáma sincs, akkor bonyolultabb a dolog, de amúgy sem könnyű.
Rengeteg macerával jár ez. Először is, valami adásvételi is kell róla amivel igazoljátok hogy ti megvettétek, kaptátok, stb... Akkor ugye először meg kell szerelni úgy hogy használható legyen és átmenjen a forgalmin, ehhez lehet kérni ideiglenes útvonal engedélyt az okmányirodában, ideiglenes rendszámmal ami 2-3 ezer Ft körül van ha jól tudom, ha esetleg menni kell vele. Aztán ugye eredetvizsgálat is fontos, hogy letudjátok papírozni, majd rendszám igénylése, de ehhez már kell egy érvényes műszaki is, nos a műszaki az 25 ezer körül van, de még lehet hogy többe kerül, akkor a szerelést nem tudom, attól függ mi a baja, kivel csináljátok, maszekkal, vagy profi szerelőkkel. Akkor utána a forgalmi igényléshez is kell papírozni ami olyan 6-8 ezer körül lehet, kb aztán az új rendszám azt sajnos nem tudom megmondani, kb 30 ezer is lehet belőle de szerintem tévedek ezzel. Szóval így mindennel együtt persze az ügyintézést, arra nyugodtan lehetne áldozni 60 ezret, aztán a biztosítás is, az attól függ kihez mentek majd vele, aztán a szerelést nem is számítottam még bele. Az eredetvizsgáltaba sem vagyok biztos hogy az mibe fáj.
Hogyhogy nincsenek okmányai? Valamilyen papírjának csak kell lennie, amivel elindulsz intézkedni!
Amúgy elég macerás, időigényes, és költséges!
Csak akkor éri meg, ha valamilyen nagyon régi, vagy nagyon ritka autóról van szó! De annak is kell lennie papírjainak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!