Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha segédmotorkerékpárt vásárol...

Holba László kérdése:

Ha segédmotorkerékpárt vásárolok, akkor hazavezethetem-e, amíg nincs rá megkötve az én nevemre szóló kötelező biztosítás?

Figyelt kérdés
Hétvégén szeretnék megnézni egyet és esetleg megvenni. De hétvégén meg ugye nem tudom vhol ott helyben megkötni. Sőt még csak előre (látatlanban!) sem köthetem meg rá, mert az meg adásvételi nélkül lehetetlen. Utánfutóm meg nincs.

2013. febr. 21. 11:26
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

"Ezt mondta a biztosítós csajszi. És a büntetést le fogja dolgozni természetben? "

nem

a biztosítós csaj is azt mondta amit te, hogy nem mehetek

azt hogy mehetek, a kormányzati portálos csaj mondta:)

de mondom, mivel ekkora az "összhang" a megkérdezettek között,ezért a vétel napján még az eladó tulajdona lesz a motor

külön írásba foglaltan is

2013. febr. 21. 15:36
 32/39 A kérdező kommentje:

"hazavezetheted. van egy türelmi idő, mert a törvényalkotó az életet figyelembe véve hozta a törvényt"

igen

komolyra fordítva én is úgy gondolom, hogy ha történne is vmi a hazaúton, az már tisztán az én saram lenne

még csak nem is az eladó (aznap egyébként még érvényben lévő) biztosításának a számlájára menne, hanem rajtam vasalnák be vhogy utólag

még ha akkor perpill nincs is meg a biztosításom

az eladót már "védené" a megírt adás-vételi

2013. febr. 21. 15:42
 33/39 kovpet ***** válasza:

Nézd, ha aznapra van érvényes biztosítás rá, akkor állnia kell a biztosítónak a hazaúton okozott kárt. Az gondolom nincs kikötve, hogy csak ő vezetheti a motort.

Az adásvételi akkor védi őt, ha közlekedési bűncselekményt követsz el. Akkor a kezében a papír, hogy már nem ő a hunyó, mert eladta a motort.

Mondjuk a bonus-malus kérdése érdekes ilyenkor.

2013. febr. 21. 16:19
 34/39 anonim ***** válasza:

amikor én vettem a robeszt, akkor megegyeztünk az eladóval, hogy 5 nap múlva mondja le a kötelezőt, hogy kényelmesen el tudjam intézni a dolgot

nem személyre szól a biztosítás, hanem a járműre, nyugodtan hazavezethetsz

2013. febr. 21. 17:07
 35/39 A kérdező kommentje:

igen, pl a bonus-malusra gondoltam én is

hogy az eladó esetleg lobogtathatná az adás-vételit, ha nem akarná, hogy őt sorolják vissza

és erre gondoltam, hogy sztem valszeg igazat is adnának neki

de hát itt most az alapprobléma nem ez volt/nem ez lenne

ha idáig fajulna a dolog magam részéről biztos nem vergődnék még ezen is, hogy az ő rovására fizesse a biztosító az esetleg általam okozott kárt

én most csak hazajutni szeretnék bünti nélkül:)

2013. febr. 21. 17:30
 36/39 anonim ***** válasza:
Sok okos... Figyelj, az adásvételi napján érvényes a biztosítása a tulajnak, tehát aznap biztosan haza tudsz vele jönni. Másik meg, hogy gyakorlatban ezt úgy szokták csinálni, hogy pár napon belül megkötöd a biztosításod, addig meg nem mondja le az övét az eladó, és akkor mindvégig van rajta érvényes kötelező. (Én tavaly vettem motort ugyanígy vidéki eladótól, csak épp 600-as nagymotort, és így csináltuk).
2013. febr. 22. 13:49
 37/39 anonim ***** válasza:

Off. Ez nem a kérdésedre válasz, hanem a válaszodra egy kérdés... :)

Amúgy te ilyen gyakorlott motoros vagy, hogy elindulsz egy ismeretlen segédmotorral (neadjisten kiskerekű robogóval) 200 akárhány kilométerről??? Nem a motorra, meg a motormentésre gondolok, hanem az életedre öcsém. Ezeket a járgányokat nem hordják ám műszakira, ha szétesik alattad a 90-100-120-as autós forgalomban, és elesel vele, az isten nem kanalaz össze. Én a helyedben (de még a saját helyemben is, aki többezer kilométert motoroztam nagymotoron) inkább előre kifizetnék egy motorszállítást, és otthon alaposan átvizsgáltatnám a motort, mielőtt forgalomba mennék vele.

2013. febr. 22. 13:57
 38/39 A kérdező kommentje:

6-8 év alatt motoroztam vagy 20000km-t 50-estől 500-asig

szóval nem azt mondom, hogy hú de gyakorlott motoros vagyok, de azért az országon belül (autópálya kivételével) már bármikor elindulnék bárhová

...jelzem közben minden probléma nélkül hazaértem a motorral

kemény volt, de itthon van:)

2013. márc. 1. 12:36
 39/39 anonim ***** válasza:
Okés, örülök, csak aggódtam. Azt hittem, hogy kezdő jogsival mész az első motorodért vidékre... sok szerencsét és széles utat!
2013. márc. 4. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!