Ha segédmotorkerékpárt vásárolok, akkor hazavezethetem-e, amíg nincs rá megkötve az én nevemre szóló kötelező biztosítás?
"Ezt mondta a biztosítós csajszi. És a büntetést le fogja dolgozni természetben? "
nem
a biztosítós csaj is azt mondta amit te, hogy nem mehetek
azt hogy mehetek, a kormányzati portálos csaj mondta:)
de mondom, mivel ekkora az "összhang" a megkérdezettek között,ezért a vétel napján még az eladó tulajdona lesz a motor
külön írásba foglaltan is
"hazavezetheted. van egy türelmi idő, mert a törvényalkotó az életet figyelembe véve hozta a törvényt"
igen
komolyra fordítva én is úgy gondolom, hogy ha történne is vmi a hazaúton, az már tisztán az én saram lenne
még csak nem is az eladó (aznap egyébként még érvényben lévő) biztosításának a számlájára menne, hanem rajtam vasalnák be vhogy utólag
még ha akkor perpill nincs is meg a biztosításom
az eladót már "védené" a megírt adás-vételi
Nézd, ha aznapra van érvényes biztosítás rá, akkor állnia kell a biztosítónak a hazaúton okozott kárt. Az gondolom nincs kikötve, hogy csak ő vezetheti a motort.
Az adásvételi akkor védi őt, ha közlekedési bűncselekményt követsz el. Akkor a kezében a papír, hogy már nem ő a hunyó, mert eladta a motort.
Mondjuk a bonus-malus kérdése érdekes ilyenkor.
amikor én vettem a robeszt, akkor megegyeztünk az eladóval, hogy 5 nap múlva mondja le a kötelezőt, hogy kényelmesen el tudjam intézni a dolgot
nem személyre szól a biztosítás, hanem a járműre, nyugodtan hazavezethetsz
igen, pl a bonus-malusra gondoltam én is
hogy az eladó esetleg lobogtathatná az adás-vételit, ha nem akarná, hogy őt sorolják vissza
és erre gondoltam, hogy sztem valszeg igazat is adnának neki
de hát itt most az alapprobléma nem ez volt/nem ez lenne
ha idáig fajulna a dolog magam részéről biztos nem vergődnék még ezen is, hogy az ő rovására fizesse a biztosító az esetleg általam okozott kárt
én most csak hazajutni szeretnék bünti nélkül:)
Off. Ez nem a kérdésedre válasz, hanem a válaszodra egy kérdés... :)
Amúgy te ilyen gyakorlott motoros vagy, hogy elindulsz egy ismeretlen segédmotorral (neadjisten kiskerekű robogóval) 200 akárhány kilométerről??? Nem a motorra, meg a motormentésre gondolok, hanem az életedre öcsém. Ezeket a járgányokat nem hordják ám műszakira, ha szétesik alattad a 90-100-120-as autós forgalomban, és elesel vele, az isten nem kanalaz össze. Én a helyedben (de még a saját helyemben is, aki többezer kilométert motoroztam nagymotoron) inkább előre kifizetnék egy motorszállítást, és otthon alaposan átvizsgáltatnám a motort, mielőtt forgalomba mennék vele.
6-8 év alatt motoroztam vagy 20000km-t 50-estől 500-asig
szóval nem azt mondom, hogy hú de gyakorlott motoros vagyok, de azért az országon belül (autópálya kivételével) már bármikor elindulnék bárhová
...jelzem közben minden probléma nélkül hazaértem a motorral
kemény volt, de itthon van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!