Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha segédmotorkerékpárt vásárol...

Holba László kérdése:

Ha segédmotorkerékpárt vásárolok, akkor hazavezethetem-e, amíg nincs rá megkötve az én nevemre szóló kötelező biztosítás?

Figyelt kérdés
Hétvégén szeretnék megnézni egyet és esetleg megvenni. De hétvégén meg ugye nem tudom vhol ott helyben megkötni. Sőt még csak előre (látatlanban!) sem köthetem meg rá, mert az meg adásvételi nélkül lehetetlen. Utánfutóm meg nincs.

2013. febr. 21. 11:26
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

megbeszélés tárgyát képezné természetesen

mindenkinek köszönöm a segítséget

2013. febr. 21. 13:17
 22/39 anonim ***** válasza:
Az miért nem jó, amit írtam?
2013. febr. 21. 13:17
 23/39 kovpet ***** válasza:

"asszem megvan a megoldás:

1-2 nappal későbbi dátumot írunk az adásvételire!"

Kövessünk el bűncselekményt, hogy nehogy szabálysértést kövessünk el :)

Amúgy a kérdésre: kizárt, hogy ez ne legyen szabályozva. Nem tudok neked pontosat mondani sajnos, de addig is adtak-vettek kocsikat meg motorokat, amíg nem volt netrisk és társai, gondolom, van rá valami áthidaló megoldás, ami legális.

2013. febr. 21. 13:25
 24/39 A kérdező kommentje:

"Az miért nem jó, amit írtam?"

1 szóval sem mondtam, hogy nem jó

az lesz a B terv:)

(feltéve, hogy van otthon internete a tulajnak)

2013. febr. 21. 13:28
 25/39 A kérdező kommentje:

"Kövessünk el bűncselekményt"

mármint mire gondolsz?

miért ne léphetne hatályba 1 szerződés X nap elteltével?

2013. febr. 21. 13:32
 26/39 kovpet ***** válasza:

"1-2 nappal későbbi dátumot írunk az adásvételire!"

Ha a szerződés dátumában állítotok valótlant, az magánokirathamisítás.

"miért ne léphetne hatályba 1 szerződés X nap elteltével?"

Ilyet mondjuk talán lehet. De szerintem az eladás napján még él az eladó biztosítása, mert hogy napnál kisebb egység nem hiszem, hogy értelmezett, aznap meg ő is vezetheti. Meg te is. Másnap meg megkötöd a sajátod, kinyomtatod és 60 napra OK vagy. Addig meg fizetsz meg ők kiküldik azt a zöld izét és kész vagy :)

2013. febr. 21. 13:42
 27/39 A kérdező kommentje:

na, hát egyről beszélünk:)

(és nem is állítanánk semmi valótlant a dátummal sem)

2013. febr. 21. 13:46
 28/39 A kérdező kommentje:

na már csak a teljesség kedvéért

a kormányzati ügyfélvonaltól ezt a választ kaptam (egész gyorsan):

"...Amennyiben az adásvételi szerződést megkötötték, a változástól számított 15

napon belül az eladó által átadott forgalmi engedély, valamint az eredeti

adásvételi szerződés birtokában használhatja a gépjárművet...."

tehát - bár forgalmi engedély ez esetben nem játszik ugye - ha jól értem, akkor az "érvényes, nevemre szóló biztosítás nélkül sehova 1 lépést sem" álláspont nem egészen állja meg a helyét

mert ez volt ugye az első körben megkérdezett biztosítós csaj válasza

de ettől függetlenül sztem rá fogjuk írni a dátum mellett a hatálybalépés időpontját is

2013. febr. 21. 14:24
 29/39 anonim ***** válasza:
Ezt mondta a biztosítós csajszi. És a büntetést le fogja dolgozni természetben? Mert az előző tulaj biztosítása az adásvétel napjáig él, és még segédmotor sem vehet részt a közlekedésben kötelező felelősségbiztosítás nélkül. Ezt meg majd a rendőr fogja mondani mikor kiderül hogy nincsen biztosítás.
2013. febr. 21. 14:36
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

hazavezetheted. van egy türelmi idő, mert a törvényalkotó az életet figyelembe véve hozta a törvényt. vasárnap megveszed, lepapírozzátok ahogy kell, pontos dátummal, és hazamész. a rendőr nem jóidulatból fog elengedni, hanem mert ismeri a szabályokat.

hétfőn pedig megkötöd online, vagy beszédülsz egy irodába(ha van még)..én online kötöm, hol kinyomtatom a megküldött szerződést, hol postán jön...

ki van ez találva, még ha vasárnap veszed a járgányt, akkor is...

2013. febr. 21. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!