Ha segédmotorkerékpárt vásárolok, akkor hazavezethetem-e, amíg nincs rá megkötve az én nevemre szóló kötelező biztosítás?
megbeszélés tárgyát képezné természetesen
mindenkinek köszönöm a segítséget
"asszem megvan a megoldás:
1-2 nappal későbbi dátumot írunk az adásvételire!"
Kövessünk el bűncselekményt, hogy nehogy szabálysértést kövessünk el :)
Amúgy a kérdésre: kizárt, hogy ez ne legyen szabályozva. Nem tudok neked pontosat mondani sajnos, de addig is adtak-vettek kocsikat meg motorokat, amíg nem volt netrisk és társai, gondolom, van rá valami áthidaló megoldás, ami legális.
"Az miért nem jó, amit írtam?"
1 szóval sem mondtam, hogy nem jó
az lesz a B terv:)
(feltéve, hogy van otthon internete a tulajnak)
"Kövessünk el bűncselekményt"
mármint mire gondolsz?
miért ne léphetne hatályba 1 szerződés X nap elteltével?
"1-2 nappal későbbi dátumot írunk az adásvételire!"
Ha a szerződés dátumában állítotok valótlant, az magánokirathamisítás.
"miért ne léphetne hatályba 1 szerződés X nap elteltével?"
Ilyet mondjuk talán lehet. De szerintem az eladás napján még él az eladó biztosítása, mert hogy napnál kisebb egység nem hiszem, hogy értelmezett, aznap meg ő is vezetheti. Meg te is. Másnap meg megkötöd a sajátod, kinyomtatod és 60 napra OK vagy. Addig meg fizetsz meg ők kiküldik azt a zöld izét és kész vagy :)
na, hát egyről beszélünk:)
(és nem is állítanánk semmi valótlant a dátummal sem)
na már csak a teljesség kedvéért
a kormányzati ügyfélvonaltól ezt a választ kaptam (egész gyorsan):
"...Amennyiben az adásvételi szerződést megkötötték, a változástól számított 15
napon belül az eladó által átadott forgalmi engedély, valamint az eredeti
adásvételi szerződés birtokában használhatja a gépjárművet...."
tehát - bár forgalmi engedély ez esetben nem játszik ugye - ha jól értem, akkor az "érvényes, nevemre szóló biztosítás nélkül sehova 1 lépést sem" álláspont nem egészen állja meg a helyét
mert ez volt ugye az első körben megkérdezett biztosítós csaj válasza
de ettől függetlenül sztem rá fogjuk írni a dátum mellett a hatálybalépés időpontját is
hazavezetheted. van egy türelmi idő, mert a törvényalkotó az életet figyelembe véve hozta a törvényt. vasárnap megveszed, lepapírozzátok ahogy kell, pontos dátummal, és hazamész. a rendőr nem jóidulatból fog elengedni, hanem mert ismeri a szabályokat.
hétfőn pedig megkötöd online, vagy beszédülsz egy irodába(ha van még)..én online kötöm, hol kinyomtatom a megküldött szerződést, hol postán jön...
ki van ez találva, még ha vasárnap veszed a járgányt, akkor is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!