Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha segédmotorkerékpárt vásárol...

Holba László kérdése:

Ha segédmotorkerékpárt vásárolok, akkor hazavezethetem-e, amíg nincs rá megkötve az én nevemre szóló kötelező biztosítás?

Figyelt kérdés
Hétvégén szeretnék megnézni egyet és esetleg megvenni. De hétvégén meg ugye nem tudom vhol ott helyben megkötni. Sőt még csak előre (látatlanban!) sem köthetem meg rá, mert az meg adásvételi nélkül lehetetlen. Utánfutóm meg nincs.

2013. febr. 21. 11:26
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Miért ne vehetnél robogót vasárnap?

Én is vettem autót, kifizettem a pénzt, majd 3 nap múlva érte mentem, mert addig a szalon megcsináltatta a papírjait és a biztosításait. Addig bent állt a kocsi a szalon parkolójában.

2013. febr. 21. 12:17
 12/39 A kérdező kommentje:

ezt értem és nem is akarok sumákolni

éppen hogy szabályosan szeretnék csinálni mindent

egyelőre marad ez az online kötés (majd keresek vmi internet elérést vasárnap...!) és remélem, hogy azonnal kapok is róla vmi igazolást

(egyelőre ennek próbálok utánajárni)

2013. febr. 21. 12:28
 13/39 A kérdező kommentje:

"majd 3 nap múlva érte mentem"

mint említettem 230 km-re vagyok a motortól

nem szeretnél kétszer 500km-t utazni sem

2013. febr. 21. 12:30
 14/39 A kérdező kommentje:

szeretnéK

én

(bocsi, de szerkeszteni nem igen lehet)

2013. febr. 21. 12:32
 15/39 A kérdező kommentje:

közben eszembe jutott vmi:

miért ne vezethetném MÁS motorját??

magyarul még az előző tulaj motorjaként, mintha még az övé lenne/az ő biztosítása alatt

ha más segédmotorján ülök, akkor milyen papírnak kell nálam lennie?

2013. febr. 21. 12:35
 16/39 anonim ***** válasza:
PL Netrisknél is meg tudod kötni online, és azonnal küldenek visszaigazoló emailt, amit kinyomtatsz és tádám , van érvényes biztosítás (hiába nem fizetted még ki). Amint aláírtad a az adásvételi szerződést,az előző tulaj biztosítása semmis. 250kmert akarsz egy ismeretlen segédmotorral menni???
2013. febr. 21. 12:43
 17/39 anonim ***** válasza:
Az online biztosításról azonnal lesz kötvényed. Én egy alkuszon keresztül (CLB) kötött biztosításról tudok nyilatkozni. Megadtam minden adatot, megkötöttem a biztosítást és ha jól emlékszem e-mail-ben is kiküldenek egy igazolást (ha nem, akkor a CLB portálján belépve a saját accountodba ki tudod nyomtatni), ami arról szól, hogy igen, van biztosításod és halasztott fizetésben állapodtatok meg. Az a papír talán 60 napig érvényes. Pontosan nem emlékszem, de pár napig biztosan. Még egy papírt ki kell nyomtatnod (megbízói szerződés, az alkusznak) és aláírva vissza kell küldened az alkusz postafiókcímére. Ezután már a biztosító fogja küldeni nemsokára a csekket és a kötvényt. A csekket befizeted, a kötvénnyel egy helyre rakod, és e kettő papírt kell magadnál tartanod, az adás-vételivel együtt motorozás közben. Ha megjött a kötvényed és befizetted a cvsekket, a fent említett 60 napos papírt eldobhatod. Így lehet megoldani a dolgot, egy hátránya van, hogy nyomtató azért kell hozzá:) Meg internetelérés az eladónál és egy kis jóindulat a részéről, hogy megengedje, hogy 5 percet használhasd a gépét(meg a nyomtatóját) és köthess biztosítást. Beszéld meg vele.
2013. febr. 21. 12:44
 18/39 A kérdező kommentje:

"250kmert akarsz egy ismeretlen segédmotorral menni???"

aha:)

bátorság megvan, a motor 1 kymco agility city 3000km-rel és 4 db motormentő száma van elmentve a telefonomban:)

2013. febr. 21. 12:54
 19/39 A kérdező kommentje:

asszem megvan a megoldás:

1-2 nappal későbbi dátumot írunk az adásvételire!

így amikor hazafelé jövök, még az eladóé a motor, neki pedig van érvényes biztosítása

(max AZT elkérem tőle

vagy 1 másolatot)

sztem így rendben lenne minden szempontból

2013. febr. 21. 13:04
 20/39 anonim ***** válasza:
Beszéld meg az eladóval. De ha én lennék az eladó, biztos nem engedném hogy egy idegen az én biztosításommal közlekedjen.
2013. febr. 21. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!