Veszek egy autót, lehetséges, hogy késöbbi dátumot irjak rá a kötelező biztositás miatt?
Hát szerintem ne írj az autóra semmit, de komolyra fordítva a szót, így valóban lehet halasztani picit a dolgokat, de csak akkor, ha nem használod!
Ha később kötöd a biztosítást, mint amikor az vétel történik (és ez a dátum van a lapon), akkor visszamenőleg ki kell fizesd a nem biztosított időszakot is.
Ha több hónap, mire forgalomban akarod látni az autód, akkor azonnal vonasd ki ideiglenesen a forgalomból (kb 2000Ft). Ekkor fél évig nem kell rá fizetni semmit, se biztosítást, se adót....aztán megint meg tudod hosszabbítani. Ezt akkor teheted meg, ha tulaj, vagy üzembentartó vagy. Az utóbbi ha jól emlékszem 8.000Ft volt 3 éve. Ne kövesd el azt a hibát, hogy forgalomban tartod a kocsit, hogy hátha majd lesz pénzed kipofozni (ha ez a baj), én nagyon sok pénzt dobtam ki emiatt az ablakon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!