Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Át tudom íratni a lányom...

Át tudom íratni a lányom nevére az autómat jogosítványszerzés előtt?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a lányom most van a jogisítványszerzés végén, én meg rendeltem egy új autót, azzal, hogy át fogom íratni rá a régit, mielőtt az új megjön. Csak sajnos a tanfolyama sok okból elhúzódott, az én autóm meg egy hónappal korábban megjön, és össze fog csúszni a kettő, sőt az első vizsgán meg is bukhat. Nekem azt mondta az értékesítő, hogy sokkal jobban jövök ki a biztosításokkal, (kötelező és casco is), ha csak az új autó van a nevemen - vagy egy autó biztosítási csomagjai. (Ezt nem egészen értem, segítsetek elmagyarázni ezt az "egy autó vagy több autó a nevemen" problémát, mert 16 éve vettem ezt az autót, és mindig csak egy autónk volt, feleségem nem is vezet, a gyerekek meg kicsik voltak, tehát életemben nem találkoztam ezzel a problémával.) Tehát az lenne a kérdés, hogyha a lányom nem szerzi meg a jogsit, akkor mi a megoldása annak, hogy mégis egy autó legyen a nevemet. Tudom, hogy van olyan, hogy "fenntartó", de állítólag azt kötelező nélkül nem lehet, mert a kötelezőhöz kell a jogosítványszerzés dátuma. Ha meg a lányom a fenntartó, de a nevemen lesz a kötelező, vagy az én adataimmal lesz megkötve, akkor ugyanott vagyok, cseberből vederbe, és még egy újabb kör, mikor a kötelezőt is meg kell szűntetnem, és a lányom nevére kötnöm. Kérlek benneteket, hogy segítsetek ennek megfejtésében, mert hirtelen jött a probléma, és a neten nem igazodok ki.

tegnap 09:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Egy csecsemő nevére is lehet autót íratni. Nem feltétele a jogosítvány. A jogosítvány közúti közlekedésre ad engedélyt, nem pedig autó tulajdonlásra. Még vezetheti is akár azt az autót jogsi nélkül, csak persze nem közúton.
tegnap 09:41
 2/15 A kérdező kommentje:
Én azt hallottam, hogy az átíráshoz kell kötelező. Ha átíratom a nevére, kinek a nevén lesz a kötelező, amit jogosítvány alapján határoznak meg?
tegnap 10:22
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Nem kell jogosítvány a kötelezőhöz, nincs köze hozzá.
tegnap 10:26
 4/15 A kérdező kommentje:
3-asnak. Köszönöm. Akkor mi alapján határozzák meg az összegét? Beírom, hogy a legalacsonyabb bonus fokozatra kérem a biztosítást? Magyarul a legnagyobb kockázatút?
tegnap 10:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne jogsija, akkor is a legalacsonyabb fokozatba kerülne. Nem értem a problémát.

Egyébként ha online alkuszra gondolsz, akkor az lehet pont nem jó opció, mert ott tudom hogy kéri a dátumot, mivel az alapján is számolnak a biztosítók kedvezményt. Nem tudom van-e olyan opció, hogy nincs jogsi, vagy szimplán üresen hagyni azt a részt. Lehet igen, lehet nem. De ha netán mégsem, akkor meg bementek személyesen valamelyikhez megkötni, így el tudjátok majd mondani, hogy mi a helyzet, a többit meg majd intézi az ügyintéző.

tegnap 11:09
 6/15 A kérdező kommentje:
5-ös, nagyon köszi!
tegnap 11:53
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem írták nem kell jogsi a kötelezőhöz, van ilyen opció s netrisken. Viszont ez esetben javaslom nézz rá a K&H biztositási tételeire, mert legutóbb kalkulálgattam,és csak náluk nem szamított, hogy mennyi ideje, vagy egyáltalan nincs jogosítványa a szerződőnek. A többinél minnél kevesebb a rutin, annál drágább.

A "fenntarto" az üzembentartó a valóságban. Igazából családon belül a legegyszerűbb, ekkor csak egy új forgalmit kell csináltatni a lányod nevére. Illetve ez esetben is kell szerződést írni, és azon a napon már rendelkeznie kell a lányodnak kötelező biztositással, mert azt kérik is az okmányirodában, illetve napi büntetésre is számíthat ha nincs.

tegnap 12:23
 8/15 A kérdező kommentje:
7-esnek. Köszönöm! Tehát ezek után (ő lett a fenntartó, van jogsi nélküli biztosítás, nevén van a forgalmi) megszerzett jogsival már vezetheti is, és nincs más ügyintéznivaló?
tegnap 12:57
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Üzembentartó lesz, nem fenntartó😉!

De igen vezetheti,meg a büntetések is az ő nevére mennek ezután 😉

tegnap 13:12
 10/15 A kérdező kommentje:
És hogy lehet fenntartó? Hogy az autónak semmi köze ne legyen hozzám. Hogy az ő autója legyen, mintha én a világon sem lennék.
tegnap 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!