Milyen (pénzügyi) igényeim lehetnek egy nem általam okozott baleset esetén?
Új autómmal (2023) közlekedési balesetem volt, és nem én voltam a felelős.
Ezt a másik fél biztosítója is megerősítette, és ők fedezni fogják a javítási költségeket.
Személyi sérülés nem történt.
Nem bagatell kár. Nagyobb javítás szükséges, de nem totálkár.
Milyen (pénzügyi) igényeim lehetnek még?
"Ezt a másik fél biztosítója is megerősítette, és ők fedezni fogják a javítási költségeket."
Megsérültél?
Különben nem értem a kérdésed.
Meg lesz javítva az autód!
Mit szeretnél még?
Az meg senkit sem érdekel, hogy olyan autód van, amit nem engedhettél meg volna magadnak.
Gyakorlatilag minden károdat meg kell téríteni, nem csak a javítás költségét. Az első az értékcsökkenés. Mivel már sérült az autó, 1-2, vagy több millióval kevesebbet ér. Plusz trélert, az ügyintézés miatt kiesett munkabért, stb. Keress fel egy biztosítási szaktanácsadót.
5!
Ne beszélj értékcsökkenésről, új alkatrészekkel lesz megjavítva.
Az meg nem szempont, hogy néhányan félnek a megjavított, sárvédő sérült autóktól.
#7 Talán úgy lesz a kocsi mint új, de mindig egy baleseti autó fog maradni, nem?
Ha például eladni akarom, akkor nem szabad elhallgatni, hogy már volt baleset. Nem igaz?
De beszélek! A piaci értéke csökken, hiába az új alkatrész és a szakszerű javítás, akkor is már nyomott áron lehet értékesíteni. Ez egy létező kártérítési tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!