KGFB baleset, biztosító adjon pénzt vagy én fizessem a javítást és nyújtsak be számlát?
Figyelt kérdés
Hátulról belém jöttem, a biztosító kérdezni, hogy a felmérés alapján ő itéljen meg összeget és abból én javíttatok, vagy javíttassak és utána adjam neki a számlát? Melyiket érdemes? Megtört a hátsó lökhárító és a csomagtartó ajtó.szept. 10. 13:30
1/10 anonim válasza:
Attól függ milyen kocsit. Ha régebbi olcsóbban kijössz ha elfogadod a becsült kárt és keresel hozzá bontott alkatrészt.
2/10 A kérdező kommentje:
Honda jazz 2012. Beszéltem karosszériásokkal, mindenki eddig azt mondta ne fogadjam el a becsült kárt, mert direkt keveset adnak.
szept. 10. 14:00
3/10 anonim válasza:
#2 Legtöbb karosszériás ezt mondja.....ők majd megegyeznek a biztosítóval, a több százezres vagy milliós kárértékből jól helyre pofozzák majd....
4/10 A kérdező kommentje:
Most ezt nem értem. Igazából nekem nem teljesen mindegy? A lényeg, hogy megcsinálják és ne kelljen fizetni. Azzal mivel járok jobban, ha kapok valami fele pénzt amiből nekem kell megjavíttatni?
szept. 10. 17:31
5/10 anonim válasza:
#4 A biztosító 600ezerre értékeli a kárt, kézhet kapsz 600ezret, hogy mit csinálsz vele nem érdekli őket. Veszel egy bontott lökhárítót 30ezerért meg egy csomagtér ajtót 100ezerért. Vajon miért járnál jobban?🙃
6/10 A kérdező kommentje:
Mert a biztosító nem értékeli 600 ezerre, ha 100 ezer a csomagtér ajtó és 30 ezer a lokhárító...
szept. 10. 18:52
7/10 anonim válasza:
#6 Neked volt már biztosítási ügyed vagy nekem?:)
8/10 anonim válasza:
A biztosító nem nézi hogy mennyi a bontott alkatrész, ők javításban gondolkoznak.
9/10 A kérdező kommentje:
Értem, tehát a biztosító, aki egy cég és nyereséget akar termelni buta?
szept. 10. 18:58
10/10 anonim válasza:
#9 Nem buta, bőven lesz nekik nyereségük abból amit te, én és a többi autós befizet. Főleg hogy ezt a 600ezret a károkozón éveken belül behajtják az emelt KGFB-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!