Ha 06. 01-ig kéri a biztosító hogy fizessem be a negyedéves biztosítást de én 06. 09-én fizetem be akkor az jelent gondot? Van valami büntetés?
Ez attól függ meddig van kockázatban.
Ha felszólító levelet kaptál és azon van a 06.01 akkor igen, újra kell kötnöd a biztosítás és amíg nincs újrakötve napi büntetés van amit úgy hívnak fedezetlenségi díj és ennek a baleseti adója.. Ha törlik a biztosításod akkor kapsz róla levelet, ha nem kapsz levelet akkor nem törölték. De a számlán milyen időszak van? 06.30-9.30?
Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor írj a biztosító ügyfélszolgálatára vagy hívd fel őket és ezt kérdezd meg : a biztosításodnak mi az elvi kockázatának a vége? Mert e dátum előtt kell beérkeznie a biztosítási díjnak.
én azért megkérdezem, hogy kötelezőről vagy cascoról van-e szó?
a kgfb, akkor díjrendezettség +60 napig áll kockázatban a biztosító, ezen időszak alatt kell beérkezni hozzá a következő negyedéves díjnak.
Akkor nincs semmi baj.A beérkezési dátumhoz képest van 60 nap türelmi idő,viszont ha az lejár,szó nélkül felmondják a 60.napon,és utána kiszámlázzák a fedezetlenségi díjat.
De ez a veszély téged nem veszélyeztet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!