Fizet e a biztositó?
Figyelt kérdés
Lejárt kötelező biztosítás után (szerződés felmondva) történt velem egy baleset.A balesetben nem én voltam a hibás. A kérdésem az, hogy igy is fog e nekem fizetni a balesetet okozó biztositója?2014. máj. 7. 22:45
1/6 anonim válasza:
Az te károdat az okozó biztosítója fizeti, ha neki volt érvényes biztosítása, akkor elméletileg megkapod a pénzedet.
2/6 Beviz Elek válasza:
Szerintem nem. A biztosító szereti megúszni az ilyeneket.
Ugyanaz a helyzet mint a piás vezetéssel.
Nem volt biztosításod, nem vehettél volna részt a közlekedésben-> nem lenne lezúzva a kocsid.
3/6 anonim válasza:
Egyszerűen nem bírom feldolgozni, hogy miért szól hozzá valaki ha lövése sincs!!???
Fizetni fog, 100%.
4/6 anonim válasza:
így van, fizetnie kell.
Az hogy nem volt biztosításod egy más kérdés. Ha van biztosításod, akkor is ugyanúgy történik minden. Nincs ok-okozat összefüggés. Így fizetnie kell.
Az ittas vezetéssel meg nem egyenértékű.
Az akkor játszik ugye, ha Te a károkozó vagy.
Ha ittasan vezettél, akkor a kárból -emlékeim szerint- 1,5M Ft-ot kell fizetned, míg ha nem volt biztosításod, akkor 100%-ban behajthatja rajtad a kártalanítási számla.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Csak ezt hallottam, hogy ha nincs biztositásom akkor nekem sem fog fizetni a biztosító hiába nem én voltam a hibás.
2014. máj. 9. 22:30
6/6 anonim válasza:
Miért nincs biztosításod? Felmondás után nem kötötted át máshova? Ugye azt tudod, hogy amíg nincs biztosításod addig napi elszámolásban fedezetlenségi díjat + annak a baleseti adóját kell majd kifizetned??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!