Totálkárra törtem egy Mercedes Vitot ami kb 50.000 euróba kerül. Munka közben történt a baleset. Az autón van Casco de nekem kell fizetni az önrészt. Mennyire számíthatok?
Attól függ milyen casco van rajta.
Lehet fix összeg pl. 1000 euró, lehet százalék pl. 10%. Nincs erre általános válasz.
Mivel Euróban számolsz nem tudjuk, hogy melyik országban vagy.
A legtöbb országban van limit, hogy maximum mekkora kárt verhetnek rád. Ez alól sokszor kivétel, ha gondatlanul jártál el, pl nem tartottad be a KRESZt. (És ha súlyosan gondatlanul jártál el, akkor van, ahol a biztosító miután kifizette a munkáltatódat beperelhet a teljes összegre.)
Tehát: Melyik országban vagy, hogy történt a baleset? Ki a hibás (hivatalosan)?
Én vagyok a hibás.
A fekvő rendőrt nem vettem észre és gyorsan mentem át rajta.
Ausztriában vagyok.
Az osztrák jogszabályokról fogalmam sincs, hátha van itt valaki aki szintén ott dolgozik.
Ettől hogyan lesz totálkáros az autó? Vagy kiszakadt a futómű és GTK?
Ha még nem vagy szakszervezeti tag, akkor itt az idő, hogy ezen változtass. Szinte az összes tud jogsegélyt biztosítani a tagjainak, hogy a lehető legolcsóbban megúszd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!