Belém jöttek hátulról de hagytam elmenni az embert egy telefonszám cserével és lefotóztam az autóját de most nem válaszol mit tegyek?
Lényegében megálltam ugye egy pirosnál ő nem tudott megállni elég gyorsan és belém jött.
Kiszálltunk nadjábol megnéztük mi történt (max 35-el jött belém talán kevesebbel) aztán félreálltunk az útról ott jobban megnéztük mi történt a hátsó lökhárítón nagyobb törés nem volt csak pár kissebb sérülés (seat ibiza iii.)
Ami belémjött egy kis suzuki swift volt rendőrt nem hívtunk 100.000-et kértem a károkért. Nyilván annyin nem volt nála siettem telefonszámot cseréltünk lefotóztam az autóját és azt beszéltük meg majd este felhívom és találkozunk. Csak nem vette fel és letiltotta a számom más nem maradt csak, hogy feljelentem ti mit csinálnátok?
nem kell rendör, elég lett volna ha kitöltiteka baleseti bejelentőt.
Nagy butaság ilyenkor a károkozót csak ugy "elengedni"
Ezt megszívtad
"Feljelentéssel sem érsz semmit"
Szerintem ez nem feltétlenül igaz. Munkatársam parkoló autójának nekimentek. A károkozó elhajtott, szemtanú pedig bejött a céghez. Felhívták a rendőrséget akik rendszám alapján nyilván azonnal megtalálták a tulajdonost. Rendőr felhívta, mondta, hogy jobban teszi ha visszajön és akkor nem indul eljárás ellene, visszajött.
Kitöltöd a baleseti bejelentő lapot, de csak az egyik oldalt (A vagy B), készítesz rajzot, esetleírást, a másik félnél beírod a rendszámot és a saját feledet aláírod. Ezután lefénymásoltatod és a másolatot megtartod magadnak. majd elküldöd, vagy beviszed a saját kötelező felelősségbiztosítódnak a két példányos baleseti bejelentőt és fényképeket, majd ők elintézik a többit.
A balesetet bejelentheted online is, van erre baleseti bejelentő alkalmazás. Ott is a saját feledet kitöltöd, rajz, leírás, a másiknak a rendszámát megadod (és felségjelzését), fényképek. A rendszám alapján a biztosító lekérdezi majd az adatokat és megkezdi a kárrendezési folyamatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!