Elméleti kérdés: ha lerúgja egy motoros az ember tükrét, aztán elhajt, mit lehet vele kezdeni?
Figyelt kérdés
Ha sikerül a rendszámot megjegyezni, mehet feljelentés? Vagy reménykedni, hogy valakinek felvette a kamerája, és névtelenül elküldi pl. a Bp-i Autósokhoz hasonló csoportnak? Nem történt még velem ilyen, csak érdekel. Ahogy a robogós futárok cikáznak Pesten, simán benne lehet az is a pakliban, hogy egy kicentizett és elbénázott kikerülésnél meghúzzák az ember autóját.okt. 11. 22:47
1/10 anonim válasza:
Mehet, bár mivel lerúgta így a motoron nem lett sérülés, tanú vagy kamerafelvétel híján esélytelen.
2/10 A kérdező kommentje:
És ha teszem azt mindkettőnk fényezése bánja? Hungária középső sávjában például nem fog megállni, nem fogunk papírt tölteni. Ha "elrobogott", utána lehet egyáltalán bizonyítani, hogy mi történt? Vagy ez mindig tanulópénz?
okt. 11. 23:17
4/10 A kérdező kommentje:
Tehát ha nincs előre-hátra kamera, és nincs helyben papírtöltés, akkor veszett fejsze nyele?
okt. 12. 00:06
5/10 A kérdező kommentje:
Akik lepontozták az 1. és 3. válaszolót, kifejtenék a véleménykülönbségüket? Illetve köszönöm az eddigi válaszokat.
okt. 12. 13:54
6/10 Szolovjov válasza:
Ez a dal adhat ihletet: https://www.youtube.com/watch?v=5oWaPPUEPCM
7/10 anonim válasza:
A Bp autósok nem hatóság, ők nem fognak lejárni, felrakják facebookra meg youtoube-ra és annyi. Feljelentést tehetsz, ha esélyt akarsz látni a károd megtérülésére. De ha neked nincs kamerád, esetleg tanúd, akkor nem sok mindenre számíthatsz. (ezért is ellenzem, hogy nincs azonosító a smkp-n pl.)
8/10 A kérdező kommentje:
De igazából akkor most ott tartunk gyakorlatilag, hogy oké, a Bp Autósok nem hatóság, de kiírogatják a videók elején, hogy a rendőrség eljárást indíthat, mert elvileg hozzájuk is eljuttatják a felvételeket. De a rendőrség gondolom ilyen "apró" ügyekkel meg nem fog foglalkozni. Akkor végül is mások eszében és lelkiismeretében bízhatunk csak. Motorozom is, múltkor úgy húzták rám a kormányt kis sebességnél, hogy azért éreztem lökést. Semmi bajom nem lett, motornak sem, de ha megállt volna az autós, akkor szívesen rendeztem volna vele azt, hogy ki volt a hibás, mert a bukógombám lehet, hogy jobban sértette az autóját, mint ő engem.
okt. 29. 12:27
9/10 anonim válasza:
#8: Így van, nem hatóság. A hatóság járhat el. Lehet ragozni jobbra-balra, a BP autósok a hergelésből él. Ha neked gondod van, nem a BP autósoknak kell küldeni, hogy majd ők elintézik helyetted.
A rendőrség indíthat eljárást természetesen videófelvétel alapján, számtalanszor volt már ilyen is. De egyelőre ott tartunk, hogy neked semmid nincs.
A másikra inkább nem mondok semmit, attól, hogy összeverekszel valakivel az út szélén, még nem fog megoldódni a problémád.
10/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem úgy rendeztem volna vele, hogy ha sérült a fényezése, akkor töltsünk papírt és fizesse a biztosítóm.
okt. 30. 08:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!