Ha lehetne választani, melyik mellett döntenétek? Érzelmek vagy érzelmek nélküli élet?
Tudom hogy ilyesmi nem igazán lehetséges, de az utóbbi időkben átélt fájdalmak és kudarcok hatására mostanság sokat gondolkodom rajta milyen lenne ha minden érzelmet, azaz jót is és rosszat is kiölhetnénk magunkból. és kvázi mint egy gép, egy terminátor, egy Grievous tábornok a Star Wars-ból, úgy élnénk: sem pozitív, sem negatív érzelmek nem befolyásolnának minket. Nem éreznénk lelki fájdalmat, gyászt, félelmet, undort, haragot, csalódást, vágyakozást, szorongást, ugyanakkor szerelmesek sem lennénk, nem örülnénk szívből semminek és senkinek, nem lennénk büszkék se magunkra se másokra, egyszóval minden érzelem eltűnne. A híreket gépiesen dolgoznánk fel, jót is rosszat is, de nem gyakorolna ránk hatást érzelmileg.
Ti mit választanátok? Meghagynátok az érzelmeket vagy kidobnátok őket? Szétválasztani nem lehetne hogy csak a rosszak menjenek (fájdalom, szenvedés, gyűlölet), hanem jó is rossz is egyben.
Nekem is elbillentek az egyensúlyok a pozitív és negatív érzések közt, az utóbbiból mérföldekkel több van, mint az előbbiből és már egyre inkább gátol az életben, az előrehaladásban, fejlődésben. Nem is tudom már mikor voltam igazán boldog, hosszabb távon :c
Hiányoznak/hiányoznának a pozitív érzések, de legalább nem kellene már a negatívakkal vesződnöm, szóval -azt hiszem- én is inkább az "érzelmek nélküliséget" választanám.
Alita féle kiborgba bújnék legszívesebben 😀
Panzer Kunst harci tudással önvédelemként vagy megmenteni másokat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!